Belgisk banke bøf

Legen leges næsten som banke-banke bøf. Deltagerne står i en cirkel som i banke bøf.
Midten af cirklen er markeret med en ting. Det kan være et tørklæde. Der er ligeledes en, der går rundt om cirklen. Når personen stiller sig ind mellem to personer i cirklen, så skal de løbe hver sin vej rundt om kredse. De to som løber må så vise de kan løfte den anden person op, eller læge vedkommende ned på jorden når de mødes havvejs. De skal stadig hele vejen rundt i cirklen.
Når de så kommer hele vejen rundt skal de kravle ind mellem benene på den der stillede sig ind imellem dem, som i mellemtiden har stillet sig med spredte ben. Personen der kommer først gennem benene skal røre den ting som ligger inde midten.

Hvis der er tæt løb og de mødes idet at en skal til at kravle igennem benene for at komme ind i cirklen, så må den anden godt forsøge at trække vedkommende ud af cirklen igen, baglæns gennem benene for selv at komme først. Den der kommer sidst skal være "den".
 

Tip: Legen kan fint leges med at man undlader at deltagerne ”sloges” om at komme først ved at tumle med hinanden halvvejs rundt i cirklen eller idet at de kravler gennem benene på personen i cirklen.

Belgisk banke bøf

Er en vidreudvikling og en mere voldsom udgave af den klassiske fangeleg banke bøf.

Deltagerantal:

9 - 36

Materialer:

Tørklæde.

Sted:

Ude, på et "blødt" og tørt underlag