Billig sårsminkning

Billige materialer til sminkning af sår.

Der findes mange makeupartikler til at sminke sår med og de kan være meget dyre. Ved at bruge simple hjælpemidler, som oftest findes i husholdningen, så kan i sminke hinanden meget billigt.

Her er der en række forslag til, hvordan i sminker sår med billige materialer.

Hud:

Hud laves af husblas. Husblassen opløses i varmt vand og lægges på huden.

Husblassen klippes i forskellige former, efter de sår man ønsker at lave. Husblassen gøres derefter geleagtig og lægges på huden. Husblassen kan opløses helt, så det bliver en gele og smøres på det ønskede område.

Husblassen kan skabe en effekt af blærer i huden som ved alvorlige brandsår.

Området med husblassen sminkes efterfølgende.

Ulempe ved husblas er at overfladen bliver meget blank og det kan til tider se mønsteret i husblassen som det har i pakken fra nyt.

Fordelene er at man kan tage husblassen af huden igen, da det ligesom danner en hinde på huden. ”såret” han derved bruges igen eller laves på forhånd. Husblassen kan ligeledes vaskes forsigtig, hvis man ikke er tilfreds med sin sminkning og ønsker at prøve igen.

Sminkevoks til opbygning af sår

Voks, som bruges til opbygning af sår laves af hvedemel og vaseline. Blandingsforholdet er en til en. Vaselinen arbejdes ind i melet, så det får konsistensen som modellervoks, hvilket denne voks også kan bruges som. I skal være bevist om den ikke er langtidsholdbar. Voksen kan nemt indfarves med frugtfarve eller slikfarve.

Når sminkevoksen anvendes, så smøres der en melklister på huden, der hvor sminkevoksen skal sidde. Når melklistret har siddet på huden i 30 sekunder, så lægges voksen ovenpå melklisteret. I vil sikkert opleve at, i skal arbejde lidt med voksen for at få den til at sidde ordentligt, men det giver hurtigt et godt resultat.

Melklisteret laves af vand og mel.  Melklisteret skal have konsistensen som en tyk meljævningen til sovs (google ”sovs”, hvis ikke i er fra Jylland)

Tyndt blod

Tyndt blod blandes af, rød, gul og bål frugtfarve, som blandes med glukose til en passende farve.

Tykt blod

Tykt blod blandes af rød, gul og blå frugtfarve, sovsekulør, maizenamel og glukose. De fire ting blandes sammen til en passende farve og konsistens.

Fremmedlegemer i sårene

Skal der fremmedlegemer i såret, så kan stumper af ben og glas bruges, samt diverse metalgenstande.

Fremmedlegemerne fikseres på huden med en tape - englehud/micropore, som sminkevoksen kan hænge fast i. Såret omkring fremmedlegemet bygges derefter op med sminkevoks.

Velegnede materialer:

Benstumper til benbrud laves af ben fra lørdagskyllingen, som afkoges og rengøres.

Glas tages fra en smadret flaske. Kanterne på glasstykkerne slibes runde med sandpapir.

Søm og skruer bøjes. Der kan svejses en lille plade på spidsen af sømmet eller skruen, så de er nemmere at fiksere med tape og voks i såret.

Olie

Almindelig madolie giver en fedtet hud og er godt til statister, som skal forestille at have solstik.

Grydesvamp:

Den grove side af en grydesvamp laver nogle glimrende sår, som ligner hudafskrabninger.

Sort (slik)farve:

En tyktflydende sort er uundværlig for at skabe dybde i sårene. Det lønner sig at finde en sort farve som ikke opløses af blodet, som kommer på såret bagefter så den sorte farve ikke ”løber” men bliver, hvor den er blevet lagt.

Frugtfarve

Gul, rød, og blå frugtfarve samt sort slikfarve bruges til at skabe den perfekte nuance i blodet og til at indfarve sminkevoksen med.

Vatpinde

Billige pensler til påføring af blod og sminke.

 

Tip: Vaseline kan købes meget billigere på nettet end i mange dagligvarebutikker. Søg og du skal finde!

Tip: Hvis jeres sår ikke ligner særligt godt, så fortvivl ikke – brug mere blod!

 

PS:

Materialerne er selvfølgelig ikke lige så gode som de professionelle sminkeartikler som kan købes, men man kan opnå gode resultater alligevel. vigtigere er at teknikkerne i hvordan i laver sår og læsioner er de samme for de billige som de dyre materialer, så det er et prisbilligt sted at starte hvis i vil lære at sminke sår. 

Billig sårsminkning

Med dette Billige alternativ til dyr sårsminke, så kan det at lave sår i forbindelse med førstehjælp eller tema-løb blive noget alle har råd til.