Elefanthop

Prøv at padle en kano uden pagaj. At sejle I en kano uden pagaj er mildest talt svært og ikke særligt elegant. Men det er en god måde at træne balance, sikkerhed og deltagerens følelse af kanoen.

Det er upraktisk at stå op i en kano, det frarådes normalt, man risikere at vælte, men til denne leg kræves det. Derfor bør legen leges på lavt vand. Og det er naturligvis selvsagt at deltagerne skal have redningsvest på under legen.

Til at lave elefanthop i kanoen skal der kun være en person i kanoen. Personen stiller sig forsigtigt op så langt ude i bagenden af kanoen som muligt. Derefter bøjer deltageren sig hurtigt ned i knæ således at forenden af kanoen hæver sig. Idet kanoens forende igen sænker sig igen efterfølgende, så rejser deltageren sig op. Kanoen vil ligesom vipper i længderetningen. Deltageren bliver ved med at lave denne vuggende bevægelse med kanoen ved at rejse og bukke sig ned hurtigt. Kanoen vil fortrænge noget vand under sig og vil sejle fremad i små ryk. Mens man står der og ”hopper” i kanoen så kan man forsøge at dreje den.

Vær opmærksom på at forenden af kanoen er meget let. Og blæser det lidt, så vil forenden dreje op i vinden. Så husk altid at have en padle med i kanoen under legen, så deltageren altid kan komme tilbage til hvor vedkommende kom fra. Du kan også med fordel bruge en pagaj til at holde balancen med under legen.

Har i har flere kanoer til jeres rådighed, så lav en lille ”elefant-hop-konkurrence” kano mod kano.

Elefanthop

Prøv at sejle en kano uden pagaj.

Deltagerantal:

3 - 30 (En pr. kano)

Materialer:

Kano, pagaj, redningsvest.

Sted:

Ude. På vandet