Fakler

Fakler skaber en fantastisk Hyggebelysning. Fakler er ofte dyre i indkøb, så hvorfor ikke lave sine egne fakler på et foreningsmøde.

I skal bruge noget IKKE-syntetisk stof, pinde, sytråd og stearin.

Fremgangsmåden er ret simpel.

 

- Find nogle stykker stof i den længde I vil lave jeres fakkel. Stoffet kan være et gammelt dynebetræk eller hessian som er skåret til i passende størrelser. Vikkel stoffet rundt om pinden, så stoffelt ligger viklet stramt rundt om pinden i to eller tre lag. Vær opmærksom på at stoffet ligger stramt og er rullet ensartet omkring pinden. Stoffet fikseres på pinde. Dette kan evt. gøres med sytråd af bommuld.

- Smelt stearinen i en høj gryde på et komfur eller over et glødebål. Husk at bruge en gammel gryde.

- Dyp faklen i den flydende stearin, til stoffet er gennemvædet af stearinen. Lad faklen tørrer. Hvis I ønsker der skal mere stearin på jeres fakkel så dyp faklen hurtigt i stearinen, som man gør hvis man støber stearinlys. Undlad dog at stearinlaget bliver for tykt, det gør bare at faklen drypper ekstra meget uden at tilføje noget ekstra til brandtiden af faklen.

Når faklen er tør og gennemhærdet, så er den klar til at blive antændt.

 

Tip: Hvis skal vandre med jeres fakler, så brug handsker eller beskyt jeres hænder på andre måder mod dryppende stearin. Undlad ar svinge med jeres fakler, For så sprøjter stearinen ud over det hele.

TIP: Hvis det er en tilbagevendende aktivitet i foreningen. Så kan i skære et jernrør på ca. 15cm i diameter og 60 cm i længden, hvor i svejser en bund på i den ene ende af røret. Lad bunden være større end røret, så bunden virker som en fod og røret kan stå op på højkant. I kan tænde bål op ad røret for således at smelte jeres stearin til fakkelproduktionen i røret. Husk kun at fylde røret 2/3 med stearin, så stearinen ikke flyder over når I dypper jeres fakler.

TIP: En fakkel som er omviklet med hessian to gange for derefter er gennemvædet af stearin brænder med ca. en cm i minuttet. Så hvis I vil bruge faklerne til bestemte arrangementer, så er det en god ide at tilpasse faklens længde til den tid i har brug for at den brænder, så i ikke skal rende og tænde nye fakler midt under et lejrbålet eller natløbet.  

Fakler

Lav jeres egne fakler. Fakler skaber en fantastisk hyggebelysning.

Deltagerantal:

Mange, Men jo flere deltagere jo flere gryder med stearin.

Materialer:

Stearin, pinde, sytråd, stof og en høj gammel gryde.

Sted:

Alle aktiviteter med ild bør foregå udenfor.