Fangertagfat

I denne tagfat er alle fanger. Alle kan tage alle og skal samtidig undgå at blive fanget. De personer der ikke er fanget skal hele tiden holde sig i bevægelse.

Man fanger ved at røre/tikke hinanden med hænderne og skal omvendt undgå at blive rørt/tikket. Det gælder om at være den sidste frie person.
Deltagerne starter spredt ud over området, og legen går i gang. Hvis en af de øvrige deltager rører én med hånden, så er man taget og skal stå stille. Men man kan fortsat røre/tigge de øvrige deltagere, hvis de er indenfor rækkevidde. Den fangede skals stå fastfrosset med begge ben i jorden.
Hvis to deltagere rører hinanden på samme tid (det må de selv eller lederen vurdere), sker der intet – man råber ”neutral” og fanger videre. Ved ”neutral” må man ikke forsøge straks at fange den anden igen.
Legen slutter ofte hurtigt, da det kræver megen opmærksomhed både at tage og undgå at blive taget.
For at undgå lusk og snyd kan man vedtage, at de fri folk hele tiden skal være i bevægelse – ellers kan man blot spille fastfrosset hele tiden, indtil alle er taget. Men det kan netop også være taktikken – men det kræver stor ærlighed af deltagerne.

Fangertagfat

Her er alle fangere og alle kan blive fanget, så det gælder om at have øjne i nakken selvom man forsøger at fange en.

Deltagerantal:

Ingen begrænsning.

Materialer:

Ingen

Sted:

Ude. på et afgrænset areal.

Andre navne for Legen:

Fanger-Fanger eller alle-er-den-tik.