Gækkebrev

At skrive et gækkebreve har en lang tradition, men Ideen med gækkebrevet er i nyere tid, at hvis en modtager ikke kan gætte afsenderen af gækkebrevet, så skal modtageren give afsenderen et påskeæg af chokolade. Omvendt skal afsenderen give modtageren af gækkebrevet et påskeæg hvis modtageren gætter hvem afsenderen er.

Et gækkebrev klippes i papir og kan have mange former og flotte mønstre. Desuden skriver afsenderen typisk et vers, der afsluttes med et antal prikker, der svarer til bogstaverne i afsenderens navn. Derved har modtageren noget at gå ud fra når afsenderen af gækkebrevet skal gættes.

Klip et gækkebrev. Tegn og dekorer gækkebrevet efter bedste evne. Skriv et digt, en strofe eller en hjertelig hilsen til modtageren og husk at underskrive gækkebrevet med prikker svarende til antal prikker i dit navn. Hvis gækkebrevet gives til en spejder kan der selvfølgelig bruges en kode. Giv derefter brevet anonymt til modtageren.

.

Gækkebrev

Gækkebrevet er en gammel tradition. Gækkebrevet kan være en sjov gåde for modtageren og en kreativ proces for afsenderen, men mest af alt en god måde at give et påskeæg til en du holder af.

Deltagerantal:

En modtager og en afsender af gækkebrevet.

Materialer:

Papir, saks, blyanter, farver, glitter, pynt og div + et påskeæg - for en sikkerheds skyld.

Sted:

Et sted, hvor du ønsker at skabe lidt påskehygge.