Mongolsk brydning

Deltagerne står på et ben i en lille cirkelformet klynge. Cirklen skal ikke være meget større end der er plads til alle. Alle skal stå på et ben under hele legen, og have hænderne på ryggen. Deltagerne må gerne skifte ben undervejs, men de må kun have et ben på jorden af gangen. Deltagerne skal nu vælte de andre, få dem til at sætte begge ben i jorden eller få de andre til at slippe med hænderne.

Legen kan laves holdvis over flere gange så det hold der har flest vindere har vundet.
 

Mongolsk brydning - stafet

Mongolsk brydning som stafet/ Hanekamp
Lege leges som Mongolsk brydekamp men deltagerne deles ind i hold og står over for hinanden to og to. Deltager hinker frem mod hinanden med hænderne på ryggen for at se hvem der vælter hvem. De vindende hold konkurrere derefter mod hinanden og der findes en 1. 2. og 3. plads blandt de deltagende hold.
 

 

Materialer: ingen. Evt. konkurrence plan hvis der er flere hold.

 

Mongolsk brydning - Stafet 2

Lege leges som Mongolsk brydekamp men deltagerne deles ind i hold og står over for hinanden. I mellem holdene er der en lille "kampplads" på startsignalet hinker en deltager fra hvert hold ind på kamppladsen og frem mod hinanden med hænderne på ryggen for at se hvem der vælter hvem. Når vinderen er fundet hinker de næste frem. Vinderen fra hver runde udpeges. Det mest vindende hold vinder. og der findes en 1. 2. og 3. plads blandt de deltagende hold.

 
 

Materialer: ingen.

 

Mongolsk brydning/ Hanekamp 2

Deltagerne kæmper hold mod hold.
En fra hver hold går frem og sætter sig på hug med knæene dybt bøjet. bag knæhaserne føres der en kæp/rundstokken som holdes på plads af de letbøjede arme som føres ind bagfra under kæppen til albueledet. Deltagerne skal nu forsøge at vælte hinanden uden selv at vælte eller slippe taget i rundstokken. Der må ikke stødes med kæppen/rundstokken. Den vindende person får et point til sit hold. Man fortsætter til alle har prøvet.


 

Materialer: en kort kæp/rundstok pr patrulje.

Mongolsk brydning

Deltagerne skal stå tæt, på et ben, i en klynge. Det gælder nu om at vælte alle de andre.

Deltagerantal:

5 - 20

Materialer:

Ingen.

Sted:

Ude.

Andre navne for legen:

Hanekamp.