Morder

Deltagerne stiller sig i en rundkreds med lukkede øjne og den ene hånd ind mod midten og holder tommelfingeren i vejret.

En "Dommer"(gerne en voksen) vælger en eller flere mordere ved at vende deltagernes tommelfingre nedad. (Husk at vende den rundt igen inden de andre åbner øjnene) 

De personer, der ikke får tommelen bøjet nedad, er ikke mordere, men mulige ofre.

Legen startes når der råbes: ”morderen er løs”. Alle deltagere åbner deres øjne og går rundt og kigger på hinanden. Morderen dræber ved at få øjenkontakt og blinke til et offer. Det skal selvfølgelig gøres ubemærket. Den dræbte venter et lille stykke tid (ca. 10 sekunder) og dør så under dramatiske omstændigheder. Hvis den døende rammer nogle i dødsfaldet, dør disse også – dette gælder også morderen, hvis morderen bliver rørt. Den døende må ikke tage mere end tre skridt under dødsprocessen.

Morderen skal selvfølgelig afsløres! Hvis en deltager mener, at have set morderen blinke til et offer, rækker han fingeren i vejret og råber: ” Jeg anklager”. Dommeren kan dog kun bruge Anklagen, hvis nogen vil vidne i sagen, og støtte anklageren ved at sige ”jeg vidner”.

Indtil da kan moderen dræbe videre, han kan også forsøge at dræbe anklageren.

Når der en, der anklager og en der støtter, stoppes legen af dommeren. På kommando fra dommeren lyder råbet: ”1,2,3, død over moderen.” På 3 peger de to eller flere, anklager og vidner, på den formodede morder. Anklager og vidne må ikke have talt sammen inden. Peger vidner og anklager på den samme, og er det den rigtige morder, så dør morderen og legen startes forfra. Hvis "anklager og vidner" peger på to forskellige personer, dør anklagerne og den der vidner. Peges begge på samme person, men er denne ikke er morder dør de der anklager og vidner.

Peges der ikke på samme tid, dør den der peger for sent. og legen fortsætter hvis der således ikke er både et vidne og en anklager.

Er der mere end en morder, kan en morder godt være med til at fælde en anden morder. Ved flere mordere risikerer man at moderne dræber hinanden f.eks. ved at blinke til hinanden samtidigt.

Morder

I morder skal man slå hinanden ihjel! og prøve at finde morderne ved at anklage hinanden.

Deltagerantal:

12 - 36.

Materialer:

Ingen.

Sted:

Ude og inde.