Morsehop

Deltagerne deles i små hold, med minimum 2 og maksimalt 4 deltagere på et hold, så alle er aktive under legen. Deltagerne på holdene skal sende og modtage beskeder fra hinanden. Deltagerne skal hoppe morsekoder til hinanden.

Et hop frem er en prik.

Et hop tilbage er en streg

Et hop til højre(set fra deltagerne der hopper) er bogstav slut.

Et hop til Venstre(set fra deltagerne der hopper) er ord slut.

 

TIP: Arbejder i med større børn, som ikke har prøvet denne aktivitet før, men har stiftet kendskab til at morse. Så lad dem komme på en post. Sig til dem ”Løs denne morsekode” for derefter at begynde med at hoppe en morsekode. Det virker bedst hvis den postansvarlige kan hoppe en kode uden at skulle se på et papir, og at det foregår flydende. Hop evt. koden kontinuerligt indtil deltagerne har forstået konceptet og løst koden.

TIP: I kan forvirrer deltagerne ved at afsenderen af morsekoden pludselig drejer 90 - 180 grader få gange mens I sender koden.

 

Drej en morsekode:

I stedet for at hoppe. Kan i også dreje om jer selv.

 

Et drej 90 grader til højre er en prik.

Et drej 90 grader til venstre er en streg.

Et drej 180 grader højre om er bogstav slut.

Et drej 360 grader Venstre om er ord slut.

Husk at holde en ultrakort pause for hver gang i drejer!

 

TIP: Arbejder i med større børn, som ikke har prøvet denne aktivitet før, men har stiftet kendskab til at morse. Så lad dem komme på en post. Sig til dem ”Løs denne morsekode” for derefter at begynde med at Dreje en morsekode. Det virker bedst hvis den postansvarlige kan dreje en kode uden at skulle se på et papir, og at det foregår flydende. Drej evt. koden kontinuerligt indtil deltagerne har forstået konceptet og løst koden.

TIP: I kan forvirrer deltagerne ved at afsenderen af morsekoden pludselig hopper frem, tilbage eller op en enkelt gang mens de sender koden.

 

Hop og drej en kode:

Har i prøvet en af de overstående aktiviteter før og er jeres deltagere nogle hårde bananer når det kommer til at morse. Så kombiner der to metoder at sende en morsekode på. Lad hoppene være en kode og ”drejen” være en anden. En kode i koden.

Hop en morsekode!

Deltagerantal:

Mange. Men del deltagerne ind i små hold på 2 - 4 personer, så alle er aktive under legen.  

Materialer:

Morsenøgler, papir, blyanter og plads til at hoppe på.  

Sted:

Aktiviteten kræver god plads: