Saml puslespillet

Denne øvelse er med til at fremme et kreativt holdsamarbejde. Deltagerne deles I små hold. Hvert hold får udleveret brikkerne til et puslespil af samme sværhedsgrad. Forklar holdene, at de har et bestemt tidsrum til at få samlet et puslespil. Holdene får forklaret at nogle af deres brikker i virkeligheden hører til i de andre holds puslespil. Holdenes mål er at samle et puslespil før de andre hold. Derfor må det enkelte hold finde en eller flere løsninger på at få de andre hold til at give dem de brikker de har til deres puslespil. Holdene kan forhandle, indgå byttehandler, sælge den tid de har til rådighed. Uanset hvordan de vælger at løse problemstillingen, så skal de dog være enige som en gruppe inden de foretager sig noget.

Holdene skal således løse opgaverne om at samle puslespillet og at få brikkerne samlet til deres puslespil.

Bemærk at, tiden holdene har til rådighed kan sælges som en vare i bytte for brikker. Hvis et hold løber tør for tid, så må de ikke længere købe brikker. Et hold som løbertør for tid skal blande de andre holds brikker som de ligger inde med og fordele dem til de andre hold. Holdet kan nu kun vente på at de andre hold løber tør for tid og, at de til slut stadig har flere brikker til deres eget puslespil end de andre hold, selvom de havde mere tid til at bytte og forhandle i. Der er selvfølgelig en facilitator som holder øje med tiden.

Hvordan:

Der aftales et tidsrum, hvor legen leges. Det kan være 20 - 30 minutter. Hvert hold får udleveret et puslespil på 20 – 50 brikker. Hvert hold mangler ca. 2/5 af brikker for at kunne samle et helt puslespil, da de er fordelt mellem de andre hold. Holdene skal nu prøve at få fat i alle brikkerne til et puslespil fra de andre hold, så de kan få samlet et puslespil først.

Saml puslespillet

Kreativt holdsamarbejde. Hvor holdet skal samle et pudslespil ved at forhandle sig frem til de brikker de mangler.

Deltagerantal:

3 - 5 hold med 3 -5 deltagere på.

Materialer:

Små puslespil på 30 – 50 brikker. Puslespillene skal være forskellige men af ens sværhedsgrad.

Stopur, da der et aftalt tidsrum til opgaven med mindre at et hold ”sælger” noget af sin tid i bytte for brikker med et andet hold.  

Sted:

Inde