Skik og brug på planeten Zyliquark11

Udvid horisonten og besøg en fremmed planet med dette fjollede rollespilsløb.Løbets poster kan tages i tilfældig rækkefølge på nær post nr. 1, hvor holdene starter og post 7, hvor holdet slutter efter de har været på alle de øvrige poster.
Løbet egner sig bedet til børn over 11 år. Børnene skal være meget trætte. Da det skal være så underligt som muligt, så fungere det bedst.
 
Posterne er bemandet af ”forskere”. Forskerne er i hvid engangskedeldragt og rumhjelm af folie.
Kedeldragten kan være fyld med knæklys i ben og arme så personen lyser lidt alienagtig.
Forskerne kan ligeledes have en hvide støvmasker på.
 
Start
Menneskeheden(I) er landet på planeten. Den fremmede og anderledes planet Zyliquark11, og i har boet der noget tid.
På planet Zyliquark11 bor der nogle besynderlige væsner. En ny livsform. Bobonakkaerne.
Bobonakkerne er forholdsvis fredelige og de har langsomt accepteret jeres tilstedeværelse. Bobonakkaernes måde at vise deres accept af jer på er, at forære jer et af deres børn, som i nu skal opdrage til at være en rigtig Bobonak. Hvis I ikke gør det vil de blive meget ubehagelige og gå i krig med jer. Og det ønsker i ikke, da de er meget højtudviklede væsner og livsfarlige når de er sure. I skal nu lære den lille Bobonakbaby at jage, spise, tiltrække en mage, bygge sig et hjem og køre autobobonak på rigtig Bobanakmaner.
For at lære disse færdigheder korrekt skal i besøge planetens eksperter i bobonakopdragelse.
Hvert hold får udleveret et bobonakbarn de skal have med sig
Hvordan: En forsker præsentere løbet/opgaven, han har Bobonakbørnene med.
Materialer: Engangskedeldragt, knæklys, Foliebakke og Bobonakbørn. Bobonakbørnene laves som man bedst kan, men jo mærkeligere jo bedre. Hvis de kan være bløde og plysagtige er det perfekt.
(de skal kunne suge en del væske - Det er en del af underholdningen)
 
God fornøjelse.
 
Post 1.
For i skal kunne opdrage ungen skal i kunne bevæge jer frit på planeten Zyliquark11.
I skal kunne beskytte jer mod de farlige ”yum yum stråler.” Hvis I ikke gør det vil de farlige ”yum yum stråler” smelte jeres hjerner. Derfor skal i lave jeres egen rumhjelm af grundstoffet foliebakkelitium.

En forsker fortæller om de farlige ”yum yum stråler”, han godkender hjelmene efter de er lavet.

Fremgangsmåde: Hver deltager får udleveret en lille foliebakke og elastikker. Foliebakken skal formes som en hjelm og elastikkerne skal bruges til strop. Rumhjelmene skal selvfølgelig bæres under hele løbet.
 
Post 2.
Bobonakbarnet skal fodres. Fodringen er meget voldsom og barnet skal hænge i bobonakmoderens navlestreng eller en bestemt sele under fodringen.
Barnet skal fodres med en helt bestemt blanding. Af hihiøvrodsaft, mimimosaft og løgsaft. Det der er kendetegnet ved denne blanding er at den altid skal være blå(eller en farve der kan blandes af to andre). De tre væsker har hver deres farve. Væskerne blandes af holdet. Derefter skal babyen fodres. Væsken hældes på gamle sutte/sprøjteflasker/vandpistol/brandsprøjte, som man kan fodre ungen med. Derefter hænges babyen op i selen. Holdet holder en sikkerhedsafstand på to meter til babyen og oversprøjter derefter ungen med maden.
Hvordan: en forsker fortæller om fodret. Holdet blander væskerne, så det får den rigtige farve. Der kan evt. være en blanding de sammenligner med. Væskerne kan være vand og farvet saftkoncentrat.
Flaskerne fyldes. Husk at der ikke må kunne ses hvad der har været i flaskerne før, så det bare er en tom dunk. Bobonakbarnet hænges op i en snor så den hænger og dingler og den oversprøjtes med al væsken. Jo voldsommere jo bedre!

 
Post 3
Bobonakbarnet skal også lære at dræbe sit eget bytte. Når den ikke får saft spiser den mazzdejdyr.
Mazzdejdyre er små sejlivede væsner og skal dræbes med specielle Bobonakhåndvåben som holdet får udleveret. Man må endelig ikke røre et levende Mazzdejdyr da de er giftige mens de er levende
Man dræber dyret ved at mase det fladt som en stor pandekage. Hvis det ikke bliver mast ordentligt fladt dør det ikke og lider forfærdeligt, og det går jo ikke. Masdejdyret skal omringes af holdet og tæskes fladt. Bobonakken spiser derefter sit bytte indefra ved at lads sig pakke ind i Mazzdejdyrets flade krop.
Hvordan: En forsker viser holdet Mazzdejdyret. Mazzdejdyret ligger på en plade hvorpå der er tegnet en ring udenom dyret. Mazzdejdyret er lavet af en dejklump, der er godt hævet godt op. Dejen er indfarvet grøn og der er tegnet øjne på dejklumpen, så det ligner et mærkeligt dyr. Holdet får udleveret håndvåbene(fluesmækkere eller lignende). Holdet skal nu tæske dyret fladt med Bobonakhåndvåbene så dyret dækker ringen på pladen. Der må godt skulle gås til vaflerne. Pak bagefter Bobonakbabyen ind i Mazzdejdyret.
 
Post 4
Bobonakdyret skal have et navn. Bobonakker kan dog kun udtale vokaler altså bogstaverne a, e, i, o, y, u, æ, ø, og å. Holdet skal giv Bobonakken et navn den kan sige. Holdet skal lære barnet at sige navnet. Holdet hyler navnet. Når de er dus med navnet lærer forskeren dem Bobonakkens brunstdans.
Hvordan: Forskeren fortæller om Bobonakkernes sprog som er meget højrystet. holdet skal give deres bobanakbaby et navn (min 3 forskellige vokaler). Det skal gerne lyde som en underlig hylen når det skriges(og ikke siges)
Når alle er dus med navnet skal de lave Bobonakkernes brunstdans. En dans der kan tiltrække det modsatte køn. Forskeren laver en underlig og aparte række bevægelser samtidig med at han hyler Bobonakkens navn igen og igen. Holdet skal følge hans eksempel (jeg forestiller mig to fugle der sloges)
 
Post 5
Bobanakken skal bygge sin første rede. Jo større og højere rede jo nemmere har den ved at få sig en mage. I Skal nu vise Bobanakken hvordan den skal bygge rede..
Hvordan: Forskeren viser Bobanakkens foretrukne byggematerialer når den bygger rede. Holdet får udleveret en pakke knækbrød og en liter hårdt pisket fløde. Holdet skal nu bruge alle materialerne til reden. Bobanakbarnet skal selvfølgelig pladsers i reden til sidst for at se om den føler sig hjemme. Reden bygges i en plasticpose hvori bobanakbarnet nu skal transporteres rundt i på resten af løbet.
 
Post 6
Bobanakken er et territorierhævdende dyr. Holdet skal lære Bobanakken at afmærke sit territorium så den virker afskrækkende på andre Bobanakker.
Hvordan: Forskeren fortæller Holdet hvorledes. Bobanakken spreder sit farverige sekret rundt om sit hjem. Bobanakken ruller sig i væsken og kaster sig op af ting for at afsætte sine farverige spor.
Holdet skal dyppe Bobanakken i en tyk Melklister der kraftigt er indfarvet. Der kan være flere farver. Derefter skal Bobanakken skydes op af en udspændt presenning/lagen med et rundboldbat. På presenningen er der tegnet en skydeskive. Jo bedre holdet rammer jo bedre.
 
Post 7
Bobanakkens sidste hvile. Bobanakker dør i en høj alder. Bobanakkerne brænder/kremere deres døde.
Hvordan: Forskeren fortæller om bobanakkernes begravelsesritualer. Efter som bobanakken har oplevet en del ting og gerne skulle være smurt ind i dej og melklsster bør den kunne tilberedes ligesom et snobrød. Holdet får udleveret en snobrødspind og et langt stykke ståltråd. Holdt skal nu fastgører bobanakken til snobrødspinden og ”bage” den.
Hvis bobanakken ikke er klistret nok kan de døbbes yderligere i en spand melklister. 
 
Post 8 (Afslutning)
Når alle poster er besøgt uddeles der ”verdens bedste mor” diplomer til holdene.
Der kan evt. tages et familiefoto af den lykkelige familie.
Hvordan: Forskeren sikre sig at de har været ved alle poster. Der kan spørges ind til hvad den lille har lært. Holdene kan ligeledes få et bevis på posterne for at kunne bevise at de har været der. Hver post kan have et klistermærke som sættes på holdets hjelme, et pr hold pr post. Når holdet således har 7 klistermærker kan det få deres diplom.

 

Bonusinfo: Bobanakken vil være utrolig klistret og ulækker ved sidste post. Det er en del af underholdningen.

Skik og brug på........

Et fjollet løb, som bare skal virke fjollet og sært på deltagerne.

Deltagerantal:

Maksimalt 5 hold med 3 - 7 deltagere på.

Poster:

7 levende poster.

Materialer:

Se poster.

Sted:

Ude. Bemærk nogle poster kan larme lidt.