Sommerfuglelarven

En deltager skal forpuppes ligesom en sommerfuglelarve. Hvert hold finder et egnet træ til opgaven. Træet skal være et løvtræ, for at slippe for harpiks. Træets stamme skal have hvis diameter og være fri for knaster, hvor “sommerfuglelarven” skal hænges op.  En deltager stiller sig på tæer på en mælkekasse, tæt op af træets stamme. De andre på holdet får udleveret en rulle vita-vrap eller to. Holdet skal nu rulle vita-vrappen stramt rundt om træet og deltageren på mælkekassen, så de hænger sammen. Når det er gjort, så fjernes mælkekassen og sommerfuglelarven bør nu hænge på træet.

Når vita-vrappen bruges, så er det vigtigt at det bruges som folie og deltagerne ikke bare snor plastikfolien og bruger den som reb og binder “sommerfuglelarven” til træet.

Bemærk: Det er en god ide at “sommerfuglelarven” ikke har bart hud op mod træet, da det kan give hudafskrabninger. Det er ligeledes meget vigtigt at vita-vrappen ikke vikles om hals eller hoved på “sommerfuglelarven”. Tøjet på “larven” vil sikkert blive lidt grønt efter kontakt med træet. Husk at have en kniv til rådighed under legen, så i hurtigt kan skære “sommerfuglelarven” fri fra træet, hvis denne føler det ubehageligt.

Sommerfuglelarven:

En  deltager skal hænges op på en træstamme, ved brug af vitavrap-(husholdningsfolie).

Deltagerantal:

3 - 7.

Materialer(pr. hold):

En mælkekasse, vita-vrap(2 ruller), en kniv. "Sommerfuglen" må meget gerne være iført tøj med lange ærmer og ben!

Sted:

Ude. Hvert hold skal bruge et stort løvtræ til legen.