Tovtrækning

Tovtrækning er en lille leg hvor deltagerne skal vinde hinandens perler ved at slå med en eller flere terninger. Spillet spilles af to deltagere. Deltagerne sidder over for hinanden med en snor imellem sig. På snoren er der mellem 60 – 100 perler. Perlerne er lige fordelt mellem de to deltagere når spillet begynder.

Spillets formål at lærer simpel matematik gennem leg. Der er flere versioner af legen, som kan anvendes afhængigt af deltagernes faglige matematiske niveau.

1 Deltagerne skiftes til at slå med en terning. Deltagerne tager det antal af perler fra deres modstander som terningen viser.

2 Deltagerne skiftes til at slå med to terninger. Deltagerne ligger øjnene fra de to terninger sammen og tager tilsvarende antal af perler fra modstanderen.

3 Deltagerne skiftes til at slå med tre terninger. Deltagerne ligger øjnene fra de tre terninger sammen og tager tilsvarende antal af perler fra modstanderen.

4 Deltagerne slår med to terninger og ganger antallet af de to terningers øjne med hinanden. Deltagerne bruger dette skema til at tage et givet antal perler fra hinanden.

1 - 2 - 3

2 perler

4 - 5 - 6

4 perler

8 - 9 - 10

6 perler

12 - 14 - 15

8 perler

16 - 18 - 20

10 perler

24 - 25   -  30 - 36

12 perler

Vinderen af spillet er den første der får trukket alle modstandernes perler over i sin ende af snoren.

​TIP: Spil evt. spilet, hvor reglerne løbende ændres. Hvor deltagerne spiller 3 minutter af gangen med et nyt sæt regler.

Spil evt med andet end sekssidede terninger, så kan i også bruge regler med minus. Deltagerne kan spilles med to terninger, hvor de skal trække det mindste tal på de to terninger fra den højeste terning. 

Tovtrækning

Spillet er en form for krig, hvor deltagerne skal bruge simpel matematik.

Deltagerantal.

Deltagerne spiller mod hinanden, en mod en.

Materialer:

perler, terninger og snor.

Tip: binde et par store knuder i enderne på snoren så perlerne ikke kan løbe af snoren. brug to forskellige farver perler en farve til hver deltager. Bind en mindre knude midt på snoren, som perlerne skal skubbes hen over med et let tryk når perlerne afleveres fra deltager til deltager. 

Sted:

Ude og inde.