Velkomst-ceremoni af nye ulveunger

Ulveungerne holder ofte fuldmåneceremonier, hvor de får udleveret mærker, får deres ulvenavn, eller der bliver sagt farvel eller goddag til nye og gamle ulveunger. Ideen om fuldmånemødet er selvfølgelig taget fra junglebogen, men mange flokkes ceremonier er vidt forskellige fra handlingen i junglebogen. Mange ulveflokke har gjordt disse ceremonier deres egne og det er oftest tit det der virker bedst ude i grupperne.

Denne ceremoni handler om at få sagt goddag til de nyoprykkede inden det første fuldmånemøde, hvor de får deres ulvenavn. De ny ulve skal møde Akela og Baloo. Ungerne skal ses an, og får at vide at de først senere får deres rigtige ulvenavn når de har bevist deres værd som ulve.

 

Velkomstceremoni:

Ceremonien vil komme til at foregå i hulen med de nyoprykkede ulveunger. De ny kommer ind i hulen, en og en eller to og to.

Der laves en ulvehule af rafter med en lang gang som føre ind til ulvehulen hvor Baloo og Akela sidder. Baloo slår evt. på tromme for at skabe en stemning mellem besøgene fra hver ny ulveunge. Flokkens andre ulve laver en anden aktivitet imens, hvor man løbende henter de nye ulve fra. Når ulveungen kommer ind i hulen kalder Akela ungen hen til sig Baloo stopper med at tromme.

 

Dialog:

Akela: Jeg er Akela. Føreulven og leder af det frie folk.(Akela præsentere sig med en myndig røst)

Baloo: Jeg er Baloo, den brune bjørn.

Akela: Hvem har vi her

Den(De) ny: (skal præsentere sig)

Akela: Sikke et mærkeligt navn og sikke et lille skravl du er. Hvem siger god for denne unge.

Baloo: Det gør jeg.

Akela: Du må bevise, at du høre til blandt os ulve. Kan du huske ulveløftet?

Ungen: Forsøger (Hvis de kan er det fint, hvis de ikke kan afbryder Akela dem)

Akela: Det må du kunne gøre bedre. Men nu har Baloo jo sagt god for dig. Men du er ikke en rigtig ulv endnu. Først når du får et rigtigt ulvenavn er du en af os. Vi vil først se dig an. Du vil blive optaget ved et fulmånemøde når du har bevist dit værd. Ved du hvordan du kan bevise dit værd:

Ny ulv: Nej

Akela: Adlyde den gamle ulv – mig. Giv aldrig tabt og gør dit bedste. Sidst og vigtigst – Fortæl aldrig til andre, hvad der er sket i denne hule, for så bliver du aldrig en ulv. Forstår du det.

Ny ulv: Ja

Akela: Gå nu ud til de andre.

Den(de) næste sendes ind

 

Akela og baloo skal klædes ud. Det fungere simpelthen bedst, og de må gerne klædes sådan ud at de ny ulve ikke kan genkende dem.

Som yderligere forberedelse, så har de ny fået fortalt historien om mowgli og hvordan han kom til jungelen inden denne ceremoni. De ny har ligeledes hørt ulveløftet inden ceremonien. Mange grupper siger ulveløftet som en del af deres faste start eller slutceremoni som de begynder og slutter deres ugentlige ulvemøde med.

Velkomstceremoni

Efter inspiration af junglebogen så møder de ny ulveunger Baloo og Akela som et led i deres optagelse i ulveflokken.

Deltagerantal:

8 - 20. De ny ulveunger kommer ind til Akela og Baloo en efter en eller to og to.

Materialer:

Udklædning og masker til Akela og baloo. Materialer til at bygge ulvehulen. Evt, tromme. Tigerskind og hyggebelysning til hulen.

Sted:

"I Ulvehulen". Ulvehulen bør laves udendørs, gerne lidt skjult for at øge mystikken!