Citronerne

Denne leg leges i et lille rum med få deltagere. Alle deltagerne får bind for øjnene.

I rummet spredes der det samme antal citroner som der er deltagere. Deltagerne skal nu finde en hver citronern på gulvet. Når en deltager har fundet en citron, så sætter deltageren sig ned og studere citronen – stadigt med bind for øjnene. Deltageren føler, dufter, vurdere formen, overfladen og vægten osv. Deltagerne må ikke lave mærker i citronen. Når alle deltagerne har studeret og er fortrolige med deres citron, så holder de citronen op i luften. En instruktør kommer nu og skriver deltagerens navn på deres citron og samler citronerne ind. Når alle citroner er samlet ind, så spredes de igen i rummet. Deltagerne skal nu finder deres egen citron. Stadig med bind for øjnene. Deltagerne må selvfølgelig tale med hinanden.

Når deltageren er tilfredsse og mener de har deres egne citroner så fjerner deltagerne deres øjenbind og ser hvad der står på den citron de har i hænderne.

 

Tips: Tuschen bør være lugtfri, så det ikke sløre lugten fra citronerne. Citronerne kan snittes med få primitive symboler i skrællen så de bliver nemmere at genkende. Dette er velegnet til mange deltagere eller hvis deltagerne ikke er så gamle.

 

Husk at anvende citronerne til jeres madlavning efterfølgende. Madsvineri er uacceptabelt!

Citronerne!

Find jeres citron i mørket!

Deltagerantal:

3 - 9 (9 er mange deltagere til denne leg)

Materialer:

Bind for øjnene og en citron/appelsin til hver deltager. En tusch som kan tegne på citroner.

Sted:

Inde. Gerne i et lille rum, så deltagerne nemt kan finde citronerne.(Det er ikke det de skal bruge tiden på i denne leg)