Gå på glas!

Når der skal ”gås” på glas, så bruges der ofte knuste vin eller champagne flasker, hvor bunden og toppen sorteres fra. I modsætning til flaskehalse eller drikkeglas som smadres, så har disse stykker glas fra flaskens ”krop” en forholdsvis blød kurve. Sandsynligheden for at finde et af disse stykker glas med flere skarpe kanter som stikker lige op er da minimeret.

bunken af ​​glas, som gås på, er normalt tyk. Når du træder på glasset så skrider glasstykkerne mod hinanden og bevæger eventuelle skarpe kanter væk fra din fod. Nogle mennesker bruger en lidt polstret overflade under glasset. Det kan være et håndklæde.  Denne overflade gør at glasset har lidt ekstra plads til at bevæge sig på.

Den der går på glas tager typisk langsomme skridt og flytter deres fødder lidt, hvis de føler en meget skarp kant. Dette giver glasset masser af tid til at bosætte sig og giver en ekstra beskyttelse mod at skærer sig på glasset.

Små stykker af glas, som sandsynligvis har nemmere ved at skærer i huden vil ofte på naturlig vis falde til bunden af ​​bunken af glasstykker. Det kan dog være en god ide at si sine glasskår inden de anvendes, så man kun hår regulære glasstykker at gå på. Det kan gøres ved at bruge et dørslag. Glasstøv og fine glasskår vil da blive siet fra.

 

Hvorfor kan man gå på glas uden at skærer sig:

Hvis du nogensinde har trådt på et enkelt stykke knust glas, så har du næsten med garanti også skåret dig selv, så det kan ikke lyde som meget beskyttelse i at gå på glas. Men dette at ”gå på glas” involveret at du har et tykt underlag af glasstykker, som kan bevæge sig i forhold til hinanden. Når du ”går” på glasset så er vægten af ​​din krop spredt ud over masser af stykker, der har frihed til at bevæge sig. Når du træder på en enkelt splint af glas, er din vægt koncentreret over, at en skarp spids. Desuden, hvis du er ude for et uheld skærer dig på et stykke glas, så synderen er normalt at du snitter din hud på den skarpe glaskant. Gå på glas, på den anden side, kræver, at du sætter dine fødder lige ned på glasstykkerne og ikke at glide dem rundt på overfladen. Det er derfor det at ”Gå” på glas er ført i anførselstegn.

En af de store risici ved at skærer sig når man går på glas er da ofte, at når man fjerner sig fra glassene, så hænger der et lille stykke glas fast i din fugtige hud under foden. Når man så sætter foden ned på gulvet, ja så skærer man sig på dette stykke glas fordi det ikke kan flytte sig under foden. Derfor er det vigtigt at man får tørt fødderne når man forlader glasbunken, så der ikke hænger løse stykker af glas fast under ens fødder når man forlader glasbunken.

 

Fremgangsmåde:

-Vin- eller champagneflasker rengøres indvendigt og udvendigt for madrester og etiketter.

-Flaskerne smadres og hals og bund sorteres fra, så alle glasstykker er ”flade”. Flaskerne puttes i en sæk og smadres med en hammer. vær forsigtig med ikke at smadre flaskehals og bund, så de er nemme at sortere fra

-Glasstykkerne sies i et dørslag, så støv og splinter sies fra.

-Glasstykkerne placeres i et tykt lag på et gammelt tæppe eller håndklæde.(pas på gulvet nedenunder ikke tager skade!) Har i en plade hvorpå der er monteret kanter, så vil det være at foretrække.

Glaslaget bør være mellem 5 – 8 cm tykt

-Glaslaget kan med fordel klappes på overfladen før brug, så glasset ikke ligger med kanterne op. Dette gøres ofte inden deltagerne kommer.

-Deltagerne fjerner sko og strømper, så de har bare tæer.

-Deltagerne kan nu ”gå” på glas.

-Når en deltager forlader glasset tørres deres fødder, så der ikke sidder glasskår i deres hud idet de træder af glasset.

 

Spørgsmål:

-Kan man skære sig ved at gå på glas?

JA, men det er en kalkuleret risiko og burde jer ikke afholde jer fra at udfordre jer selv med denne aktivitet.

 

-Kan man overføre sygdomme ved at gå på glas, hvis en skærer sig og bløder?

JA, men der er kun en astronomisk lille mulighed for dette. Hvis en deltager har en sygdom som kan overføres via blodet, så kan denne person jo være sidstemand og glasskårene kan smides ud efter brug.

Gå på glas!

Med nogle få forbehold og lidt teknik, så er det ganske ufarligt at gå på knust glas.

Deltagerantal:

Mange, men aktiviteten virker bedst til små grupper. Især yngre deltagere bliver rastløse, hvis de skal vente i længere tid.

Materialer:

Knust glas.

Et blødt underlag eller en kasse til glasset.

Et håndklæde.

En hammer og en sæk til at knuse glasset i og med.

Sted:

Ude og inde