Kroppen

Kender du din krop? Kroppen kan til tider være en spøjs indretning. Prøv at lave små forskellige øvelser, hvor du snyder eller manipulere med din krop med simple virkemidler.

Deltagerne stilles over for flere krop umulige udfordringer. Vær opmærksom på at ikke alle opnår samme effekt af øvelserne. Hvis man står og kigger pa andre laver øvelserne, er ens hjernen sådan indrettet at den reflektere over hvad den ser, og ikke altid vil lade sig snyde når man selv prøver øvelsen.

 

1 Magnetiske blyanter

Tag en blyant i hver hånd pres de flade ender på blyanterne hårdt sammen i ca. 30 sekunder. Træk dem nu langsomt fra hinanden. Blyanterne vil nu et kort øjeblik føles magnetisk tiltrukket af hinanden.

Hvorfor. De muskler du brugte til at presse med arbejder stadigt og det vil syntes for dig, at blyanterne er magnetiske. I virkeligheden er det dine muskler der arbejder.

Materialer: Blyanter

 

2 Bliv siddende

En sætter sig ned på en stol. Personen holder ryggen ret og Folder sine hænder over kryds på brystet, så personens højre hånd hviler på venstre skulder og vedkommendes venstre hånd hviler på højre skulder. Pladser nu en finger i panden på vedkommende og tryk meget let. Bed personen rejse sig op, uden at flytte hænderne. Det vil være umuligt for vedkommende.

Hvorfor: personen vil komme ud af balance og kroppen vil hindre vedkommende i at rejse sig for at undgå at personen vælter.

Materialer: En stol.

 

2a Bliv siddende

Sæt dig yderst på en stol, med fødderne fladt på gulvet, et lille stykke
foran stolen. knæene bøjes i 90 grader og ryggen holdes ret. Forsøg nu at rejse dig uden at tage
”tilløb - ved at rokke overkroppen frem og tilbage” eller flytte på fødderne.

 

3 Svævende arme

En person stiller sig i en døråbning og presser begge håndrygge ud mod dørkarmen. Personen bliver ved med at presse ud af med armene i ca. 30 sekunder. Efter 3o sekunder går de et skridt frem af og slapper af i armene. Armene vil nu på magisk vis løfte sig ud til siden.

Hvorfor: Musklerne i kroppen arbejder. Og mens man stod i døren og pressede, så overstimulerede man musklerne. De vil i et kort øjeblik arbejde idet man træder et skridt frem i døråbningen, hvilket vil få ens arme til at ”svæve”

Materialer: En døråbning eller en væg

 

4 Varmt, koldt, koldt og varmt

Hav tre baljer med vand klar. I den ene balje skal der være varmt vand, over 30grader. I en balje skal der være isvand. I den tredje balje skal der være koldt vand ca. 10grader. Deltagerne skal ikke have af vide hvilken temperatur vandet har. De skal blot svare på om det vand de dypper hånden i er varmt eller koldt. Personen skal nu dyppe sin hånd i det varme vand. Personen vil selvfølgelig svare, at vandet er varmt. Personen skal nu dyppe den samme hånd i isvandet. Personen vil selvfølgelig sige at vandet er forfærdeligt koldt pga. den store temperaturforskel. Personen skal nu tage samme hånd og dyppe den i det 10 grader kolde vand. Personen vil nu sige at dette vand er varmt, fordi hånden lige har været i isvand. Personen skal nu tage sin anden hånd og placere i samme balje med det ti grader kolde vand og vil nu opleve at have en hånd som føles varm og en hånd som føles kold, selvom det er i det samme vand.

Øvelsen med vandet kan med fordele laves på en hike med fødderne. Det virker utroligt forfriskende.

Hvorfor: Du er i stand til at føje forskellige temperature, forskellige steder på kroppen, på samme tid. Det er smart i forhold til dine reflekser. Hvis du evt. placere din hånd på noget varmt. Din krop vil dog i nogen tilfælde referere sine sanseindtryk i forhold til det de lige har oplevet. Det kan give modsatrettede oplevelser af hvad der er varmt og koldt, som i dette tilfælde med dine hænder selvom de oplever det samme.

Materialer: 3 Baljer og vand i forskellige temperaturer.

 

5 Lav et sekstal.

Sid på en stol. Lig dit højre underben op på venstre lår. Roter nu din højre fod, i en cirkel mod uret. Mens din fod rotere i en cirkel mod uret, så skal du, gentagende gange, tegne et stort sekstal med højre hånd i luften. Mens du ”tegner sekstallet, så vil den fod begynde at rotere den anden vej.

Hvorfor: Din hjerne modtager for mange modsatrettede signaler, og din fod vil begynde at rotere som din

hånd, med uret, idet du tegner sekstallet i luften.

Materialer: En stol

5a tegn et ottetal.

Du kan ikke benet i en cirkelbevægelse
Sæt dig på en stol. Løft højrebenet lidt fra jorden. Roter højre ben i små cirkler mod uret. Samtidig  skal du tegne otte-taller i luften med højre pegefinger.
Ret hurtigt opdager du, at du også  laverotte-taller med benet !
Hvorfor:
Din hjerne skal arbejde med for mange modsatrettede informationer. Hjernen kan i visse situationer håndtere, at dine hænder arbejder med to modsat rettede bevægelser - og at benene gør det. Men hjernen kan ikke finde ud af at få din hånd og dit ben til at arbejde modsat.

 

6 Dybdeperspektiv

Tag en blyant i hver hånd. Hold blyanterne midt på med pege og tommelfinger og hold dem vandret ud for dig. Luk det ene øje og se om du kan føre enderne på blyanterne sammen. Prøv også at gøre det med begge øjne åbne.

Hvorfor: to øjne ser bedre end et – det er derfor du har to. Med kun et øje åbent, så har du næsten ingen, eller begrænset, dybdeperspektiv. Derfor kan dette lille forsøg kan være vanskeligt med kun et øje åbent. 

Materialer: Blyanter

6.a Det dominerende øje

Du har to øjne. Men det ene er dominerende. Prøv at sigte på et fast punkt, som holdt du et skydevåben. Her kan du bruge en pind. Luk henholdsvis højre og venstre øje. Når du lukker det ene øje, så kan du se målet du sigtede på, lukker du det andet så forsvinder målet. Øjet hvor med du kan se målet er dit sigteøje og dit mest dominerende øje. Prøv at lave øvelse 6 hvor du prøver med det ene øje lukket derefter det andet.

Se hvor meget forskel der er på de to øjne. Tæl prikkerne på papiret først med dit domminerende øje derefter det andet. Du vil opleve at du skal koncentrere dig ulige meget mere med dit ikke dominerende øje åbent. Opgaven bliver svære jo længere væk du står fra papiret.

7 Soma – krop

Din hjerne kan snydes til at tro meget.

Prøv at sætte en person ved et bord med begge sine arme foran sig. Afskærm den ene arm således at vedkommende ikke kan de den. Lig derefter en falsk, men realistisk udseende arm på bordet i stedet for, i en vinkel, så det ser ud til at gummiarmen/den falske arm kunne være personens rigtige arm. Få nu en til at gnide en finger på både personens rigtige arm og den falske arm på samme måde, med identiske bevægelser. Personen vil nu få den underlige fornemmelse at der bliver gnedet på begge hans arme, selvom det i virkeligheden kun er personens ene arm og attrappen der bliver gnedet på.

Som overraskelse for forsøgspersonen, så kan man pludselig få den der gnider armen til at slå på attrap-armen hårdt. Hvordan vil forsøgspersonen reagere?

Materialer: 1 temmelig realistisk gummi/attrap hånd eller arm. Afskærmning af arme en kasse på bordet eller lignende, så personen ikke kan se sin arm. Mulighed for at sætte gummiarmen på bordet i en position, der ligner det er forsøgspersonens arm.

 

8 Næsen vokser.

Sæt dig på en stol lige bag en ven. Sæt din ene pegefinger på din vens næse, som sidder med ryggen til dig, og pladser din anden pegefinger på din egen næse. Luk øjnene. Begynd nu at gnubbe forsigtigt, din egen og din vens næse. Efter ca. 60 sekunder vil det føles som din vens næse er din næse og den er 1 meter lang.

 

9 En måde at blive meget svimmel på

Stil dig op med ret ryg, med samlede ben og fødderne tæt sammen. Buk dig forover, så hovedet vender nedad og kig på dine fødder. Begynd at dreje rundt om dig selv i urets retning mens du hele tiden kigger på dine fødder. Bliv ved med ar rotere om dig selv i 20-30 sekunder. Derefter retter du dig langsomt op i startpositionen. Du vil nu opleve at du er ekstrem svimmel. For at overkomme din svimmelhed, så sæt dig ned på hug og tag dybe indåndinger. Prøv at sammenligne med hvor svimmel du bliver hvis du bare står op og kigger lige frem mens du drejer rundt.

Hvorfor: din balancenerve er ikke særligt velfungerende når du står op hoveder, og slet ikke når du ikke kan se og orientere dig. Man har svære ved at blive søsyg/køresyg eller svimmel hvis ens øjne og balancenerve arbejder sammen. Det er derfor mor gerne vil have at du sidder foran og kigger ud ad vinduet, når du kører bil, hvis du har nemt til at blive køresyg.

 

10 Fødderne gennem gulvet

Læg dig på gulvet og luk øjnene. Få en ven til at løfte dine strakte ben op og hold dem stille i cirka to minutter. Slappe af og tænk på noget behageligt. Din ven skal derefter sænke dine fødder meget langsomt. Det lyder mærkeligt men efter et par sekunder vil det vil føles som dine ben går gennem gulvet. I stedet, er de stadig ved at blive sænket.

10a. Armene gennem gulvet!

Øvelsen minder om nr. 10. En deltager lægger sig ned på maven, med deres arme strækket op over hovedet, som en flyvende supermand. Tag fat i deres håndled og løft deres overkrop i en ca. 45 graders vinkel. Hold dem i denne position i to minutter. Derefter skal deltagerens overkrop langsomt og forsigtigt sænkes ned tilbage på gulvet. Deltageren som ligger på gulvet vil få følelsen af at deres krop ikke stopper idet de rører jorden og de er ved at sænke ned i jorden. Det der sker, er Hjernen har en tendens til at tro at kroppen ligger fladt på jorden, inden kroppen reelt ligger fladt på jorden. Derfor tror hjernen, at kroppen fortsætter på vej gennem gulvet.

11 Jeg falder

Du skal bruge en ven for dette forsøg. Læg dig på maven, luk dine øjne, stræk armene over dit hoved. Få en ven til at holde dine arme så høj fra gulvet som muligt, men ikke så det gør ondt. Efter omkring et minut skal din ven så sænke dine arme meget langsomt. Du vil nu føle at dine arme burde havde rørt gulvet og det føles som om du falder selvom du ligger ned.

 

12 Et lille væddemål - Så tæt på, og alligevel så langt væk!

Få en til at stille sig op af en væg med strakte knæ og hælene og numsen helt op af muren.  Personen skal ligeledes sætte en hånd på hofterne der ligges nu en mønt eller seddel lige foran personen. Væddemålet går nu ud på at hvis vedkommende kan bøje sig ned uden at bøje knæene og uden at vælte og samle pengene op, så kan han/hun beholde pengene.

Bare roligt, du får lov til at beholde dine penge med mindre personen er hyper mobil.

 

13 Det svage punkt

Udfordr en kammerat. Fortæl en kammerat at du kan forhindre ham i at bevæge sig fremad, kun ved hjælp af en finger. Den eneste regel er at han ikke må bevæge fødderne, og bruge hænderne til at skubbe med. Måden du vil gøre det på er at placere en finger, et bestemt sted i ansigtet på ham.

Her er hvordan: placere din pegepind finger, fra siden, under næsen på din ven og holde din arm lige og stiv. Stedet under næsen er et meget følsomt sted og medmindre din ven er meget stærkere end du er, vil du vinde væddemålet.

 

14 Jeg er stærkere i min lillefinger end du er i hele kroppen!

For at bevise dine utrolige fingerkræfter, så bruger du dine pegefinger og presser dem sammen fingerspids mod fingerspids. Den du forsøger at overbevise skal nu tage fat i dine håndled og forsøge at trække, ikke rykke i ryk, dine fingre fra hinanden. Personen der trækker i dine håndled vil opleve at det næsten er umuligt at trække dine fingre fra hinanden.

Hvorfor: personen der holder sine pegefingre sammen bruger både ryg og armmuskler, meget mere optimalt end personen der forsøger at trække fingrene fra hinanden. Derved kan en mindre person styrkemæssigt overvinde en større og stærkere person i denne leg.

 

15 Modstand er nytteløs!

Til denne øvelse skal i gå sammen to og to. En stiller sig ret på gulvet med samlede ben og holder sin højre arm lige ud til sin side, vinkelret på kroppen. Den anden person skal nu, med to finger, forsøge at skubbe personens arm ned ved at trykke med to fingre på hans håndled.  Personen som står med armen ud til siden, bør nemt kunne modstå dette. Derefter laver i øvelsen igen, men nu står personen blot på en lille skammel eller med en stak bøger under den højre fod, og den venstre frit svævende i luften, så han stadig står ret. Det vil nu være nemt at presse personens arm ned til siden.

Hvorfor: man har forskudt hele personens balancepunkt, at det er nemt at få vedkommende ud af balance, og han har ingen mulighed for at holde imod som før da han havde placeret begge ben på jorden.

Materialer: Bøger eller en skammel

 

16 Det blinde punkt

Synsfelterne fra dine øjne overlapper hinanden. Det giver dig b.la. et bedre dybdeperspektiv. Hjernen sammenholder ligeledes også synsindtrykkene fra begge øjne, hvis hjernen ikke gjorde det, så ville du have to blinde punkter i dit synsfelt, Et fra hvert øje. Din hjerne har dog en "funktion" hvor hjernen ignorere disse blinde pletter i dine øjne for at skabe et komplet synsfelt. Med denne lille leg kan du udforske de blinde punkter i dine øjne.

Lav to små mærker på en væg. mærkerne skal laves i øjenhøjde på en lige vandret linje med ca. 25 cm mellemrum. Ved at lukke det højre øje og fokusere dit syn med venstre øje på det højre kryds på vægen og bevæge dig tættere på eller længere fra vægen/mærkerne, så vil det venstre kryds pludselig forsvinde, da det vil komme ind i dit venstre øjes blinde punkt. Forøget kan ligeledes laves med højre øje åbent.

Hvorfor: hvis du kun har et øje åbent, kan din hjerne ikke sammenholde synsindtrykkene fra begge øjne og skabe et komplet/normalt synsfelt og du vil skulle kunne leve med et blindt punkt i dit synsfelt.  

Materialer: en blyant

16b Det blinde punkt - hjernen "fylder ud"

Du har et blindt punkt i hvert øje. Din hjerne vil kompensere for dette for at skabe et komplet syn b.la. ved at sammenholde synsindtrykkene fra begge øjne. Du kan lave en lille øvelse for at se bevis for dette. Øvelsen laves ligesom nr.16, men der bruges en lidt anden figur. Hold dig for venstre øje og se på krydset med højre øje. bevæg ansigtet frem og tilbage indtil den gule cirkel forsvinder! bemærk at du nu vil se et komplet mønster af røde prikker. Det er hjernen der udfylder de mangler der må være i det synsfelt for at skabe et komplet synsfelt.

17 Se dig selv i øjnene

I dit øje er der en masse små blodårer, men din hjerne har lært at kompensere for de mørke synsfelter de skaber i dit syn så du ikke kan se dem, men du kan stimulere dit syn således du vil kunne se dem.

Du skal bruge et sort karton som du laver et ca. 2 mm hul i. Du skal lukke dit ene øje og kigge gennem hulet på en hvid væg med det andet øje. Du skal nu rotere kartonet i en lille cirkulær bevægelse foran øjet, så du hele tiden kan se ud gennem det lille hul men så det lille begrænsede synsfelt der er gennem kighullet hele tiden flytter sig. Efter et kort stykke tid vil du se et edderkop-lignende spindelsvæv med dit åbne øje eller sorte streger der sporadisk dukker frem. Det er dine blodårer i dit øje du kan se.

Hvorfor: idet du hele tiden ændre lysindfaldet i dit øje vil din hjerne pludselig registrere de blodårer du har i øjet, ofte som et sort edderkop-lignende spind i dit synsfelt.  

Materialer: Et stykke sort karton

 

18 Synsbedrag

Personen sætter sig ved et bord. På bordet ligger der et stykke papir hvorpå der er tegnet en stjerne. imellem papiret og personen er der sat en lille skillevæg op så han ikke kan se direkte på papiret, men stadigt har mulighed for at tegne på det. Personen skal nu tegne stjernen ved hjælp af et spejl der bliver holdt op over skillevæggen og vinklet således at han kan se papiret og stjernen han skal tegne efter. det lyder umiddelbart nemt, men nogle af vinklerne i stjernen vil sikkert give nogle problemer.
Hvorfor: Din synsindtryk stemmer ikke overens med den fysiske virkelighed og et kort øjeblik skal du bruge nogle resurser på at koordinere dine forskellige sanseindtryk.

Prøv ligeledes at skrive dit navn på papiret ved hjælp af spejlet. Hvad sker der?

Prøv ligeledes at montere et stykke papir op undersiden af bordpladen ved det bord du sidder ved. Prøv at skrive dit navn på det

Hvorfor: Vores øjne er vant til at se ord blive skrevet normalt. Hvis du ser bogstaverne skrevet bagfra, bliver de svære at læse, og svært skrive selv de mest enkle ord. Vi mennesker fødes med evnen til at skrive retvendt og spejlvendt, men næsten alle mister evnen til at skrive spejlvendt. Der er dog nogle kendte eksempler på at de beholdt evnen til at skrive spejlvendt – for eksempel kunstneren og geniet Leonardo da Vinci som beholdt evnen. Han skrev alle sine noter spejlvendt, så hans opfindelser blev sværere at kopiere.
Materialer: Papir med en stjerne, en lille skillevæg (en stor bog der kan stå op kan bruges), et spejl og en blyant.

 

18a. Hul i Hånden
Hold et kort rør op for dit højre øje. Hold ligeledes håndfladen op foran dit venstre øje. hold begge øjne åbne. fokuser nu på et punkt gennem røret, som er lidt væk fra dig. Skift nu fokus på din håndflade samtidigt med at du langsomt flytter håndfladen ind foran røret. Du vil nu opleve at der vil være et hul i håndfladen. 

 

19 den flyvende pølse - Oplev med dette forsøg en kyklops syn på tilværelsen.

Stå stille, med armene foran dig. Peg og lade dine to lange fingre rører hinanden. Før fingrene hen foran ansigtet i øjenhøjde. Du skal føre fingrene helt hen til ansigtet og begynde at fokusere på en væg eller et punkt i baggrunden lige over fingerspidserne. Dine fingre vil nu virke uskarpe i dit synsfelt. Træk nu fingrene langsomt væk fra hinanden, mens du stadig peger med fingerspidserne mod hinanden. Du vil nu opleve at dine fingre deler sig i tre og at der i midten af dit synsfelt vil svæve en lille pølse. 

Hvorfor: Dette trick illustrere hvordan verden ville se ud hvis alle kun havde et øje som en kyklop. Illusionen sker i et specielt område af vores synsfelt, hvor hjernen har svært ved at sammenholde de informationer den får for øjnene.

 

20 Aristoteles næse

Dette er en kropslig illusion som skulle være beskrevet af filosoffen Aristoteles.

Kryds din pege- og lange finger, som hvis du ønsker en anden person held og lykke. Hold fingrene krydset og før dem op til ansigtet og få begge fingerspidser til at rører din næseryg på samme tid. Før fingrene op og ned langs din næseryg. Det vil nu føles som en anden rører din næse, eller at du har to næser.

Hvorfor: Vores hjerne har svært ved at bearbejde sanseindtrykket. Idet vi krydser fingrene og de sanseindtryk vi får nu kommer fra ”den forkerte side.” hjernen vil registrere det som du rører to næser indtil den får reflekteret over de sanseindtryk den får.

 

21 Få en ny finger – klon en finger

Du vil ikke kunne bruge din ny finger til meget. Men du vil kunne nyde dette forsøg, så tit dit hjerte begærer.

Hold en finger op foran dig. Peg lige op i luften med fingrene. Hold fingeren lige op foran øjnene og fokuser på et punkt i baggrunden. Nu vil din finger, og det meste af din hånd kopiere sig selv. Du vil se din finger dobbelt.

Hvorfor: idet du begynder at fokusere på et punkt i baggrunden og ikke din finger. Så har din hjerne pludselig svært ved at håndtere de objekter - din finger, som er i forgrunden af dit synsfelt. Derfor registrere din hjerne pludselig to fingre – den samme finger to gange, en gang hver med begge øjne, hvilket giver resultatet af du ser dobbelt.

 

22 Gør din arm kortere.

Stil dig foran en væg. Hold en arm ud vandret foran dig i højde med skulderen. Stræk dine finger, så det yderste af negle lige akkurat rører vægen. Du skal stå helt stille du må kun bevæge armen som du rører vægen med. Prøv nu at rotere hele armen i skulderledet, mens du holder arm og fingre strakt. Roter armen en hel omgang. Roter armen nedad og hele vejen rundt. Når armen kommer tilbage i udgangsposition, så vil du stadig kunne røre vægen med dine fingerspidser. Lav nu forsøget hvor du starter med at rotere din arm opad og bag om hovedet. Du vil nu opleve at du ikke er i stand til at rører vægen når du kommer tilbage i udgangspositionen, hvor du holder armen vandret.

Hvorfor: Mennesket har omkring 640 muskler, nogle af dem, i stand til at bevæge sig med meget stor præcision. Men nogle muskler har en ”lille defekt.” De kan kun trække sig sammen, og ikke skubbe eller udvide sig om du vil. Det viser sig her i skulderledet når du roterer armen mod uret, så er der en muskel der trækker sig sammen og kan ikke igen udvide sig før du slapper af i armen. Din spændte muskel får det derfor det til at se ud som om din arm er et par få cm kortere end den var før.

 

23 Hvor blev næsen af?

Sæt dig på en stol med albuerne på knæene. Fold dine hænder og stræk begge dine pegefingre. Rør nu ved din næse med dine strakte pegefingre og husk at holde albuerne på knæene. Luk øjnene og sving hurtigt dine hænder fremad mens du stadigt holder dine albuer mod på dine knæ. Øjnene holdes stadigt lukket mens du nu langsomt fører dine hænder og strakte pegefingre op mod næsen igen. Du skal have dine pegefingre op at rører næsen igen. Når du langsomt hæver dine hænder op mod næsen igen, så vil du oftest få oplevelsen af: "Det var da utroligt så langt der er op til næsen." Når du får denne oplevelse, prøv så at åbne øjnene, du vil da opleve at dine pegefingre ofte mangler en del cm før de rører næsen.

Hvorfor.  Man kan ofte ikke afstandsbedømme fingrene og næsens afstand med lukkede øjne.

 

24. Blindsmagning af mælk(opkastrefleks)

Hvis man smager på noget, som man ikke er forberedt på, så er kroppens refleks at afstedkomme en opkastrefleks for at få det uønskede ud af kroppen. Det kan man selvfølgelig have lidt sjovt med, selvom det er en smugle ondt overfor ofret. Udfordre en deltager med, hvorvidt de kan smage forskel på mælk med forskellig fedtprocent. Det kan være let- Skumme- og minnimælk. Giv deltageren bind for øjnene, så de kan påbegynde blindsmagningen. Stil tre glas op to med mælk, men lad de tredje og sidste glas være fyldt med appelsinsaft. Når deltageren uforberedt smager på appelsinsaften, så vil det ofte fremkalde en opkastrefleks. Hvorfor vil Appelsinsaften medføre en opkastrefleks hos vedkommende? Hjernen/deltageren vil være forberedt på at skulle drikke mælk. Når personen uforberedt i stedet smager den syreholdige appelsinsaft, så medfører det en opkastrefleks. Hjerne fortæller vedkommende at der er kommet noget uønsket indenbords, som skal ud så hurtigt muligt. Hav en spand klar til blindsmageren til at kaste op i!

Materialer: Mælk, glas, bind for øjnene, spand.

 

25 Jeg skal tisse!

Fænomenet virker bedst for børn i puberteten og ældre. Har du oplevet at du skal tisse og har brug for at skulle holde dig, så hjælper dette lille trick. Tænke på sex! Visualiser dig noget du tænder på seksuelt. Det kan være et par store flotte bryster. Vupti - Så skal du ikke længere tisse og kan holde dig et øjeblik længere.

Jeg ved ikke om det virker for både drenge og piger! Hvorfor det virker, det kan jeg kun gisne om. En komentar hertil vil sikkert lyde at vi er så primitive at, hvis vi tænker på sex så kan vi ikke tænke på andet.

 

26 Stå på et ben!

Prøv at stå på et ben i 10 sekunder - Det er ganske nemt. Prøv at stå på et ben med lukkede øjne. Det kan kræve lidt tilvending, men kan hurtig læres, så man også er fortrolig med dette.

Luk øjnene. Bøj hovedet helt tilbage, så langt du kan. Prøv igen at stå på et ben i 10 sekunder. Dette er straks mere udfordrende.

Hvorfor: Din ballance sans bliver totalt forviret, da den ikke bliver stimuleret af synet og du ikke holder dit hoved i en normal stilling.

 

 

TEMA: Kroppen

Finurlige øvelser som viser, hvordan din krop virker og kan snydes med simple virkemidler.