Lavaøen

Der afmærkes en cirkel på jorden, som er lavaøen. Alle deltager skal starte legen med at ligge sig ned på jorden, udenfor cirklen, med jævne mellemrum hele vejen rundt, således at deres fødder rører cirklen. Hver deltager har inden de ligger sig fundet en sten, gren, bold eller deres spejdertørklæde, som de placere lige over deres hoveder når de nu ligger ned.

Der skal alle deltagere efterlade deres ting, rejse sig op og gå ind i cirkelen - på lavaøen. Deltagerne skal nu forestille at de befinder sig på en ø i en sø af lava. Hver deltager skal nu fange deres ting som flyder rundt i søen af lava. de må selvfølgelig ikke komme i kontakt med lavaen. De må ikke bruge hjælpemidler og de må ikke betræde jorden udenfor cirklen. Deltagerne må kun røre deres egen ting. De skal nu hjælpe hinanden til at bjerge deres ting ind på øen.

TIP: Hvis der er flere hold/øer, så er det en god ide at holdene ikke kan se hinanden. Holdene kopiere derfor ikke hinanden og har deres egen proces i at finde en passende løsning.

Lavaøen

Deltagerne står på en ø omgivet af lava. De skal nu hjælpe hinanden til at få fat i ting som de hver især har tabt i lavaen.

Deltagerantal:

Hvert hold på 3 - 7 deltagere fordeles på deres egen ø.

Materialer:

Afmærkning til øerne.

Sted:

Ude og inde.