Morder i mørket

Andre ord for legen: Mord i mørket

Legen minder om Varulv. Men legen kan og bør foregå sideløbende med andre aktiviteter til et spejdermøde eller lignende

Der er tre grupper af aktører i legen. En detektiv, en morder, resten af deltagerne er almindelige mennesker, vidner og mulige ofrer for morderen.

Rollerne kan fordeles ved at man tager et kortspil. Der bruges det antal kort som der er deltagere. Alle kortene er talkort, men to kort er billedkort eks. dame og konge. Deltagerne trækker hver deres kort. Personerne der trækker kongen er morderen. Den person der trækker damen er detektiven. De personer der trækker et talkort er civile.

Deltagerne må ikke vise hinanden eller afslører sit kort under legen. Således kan man ikke kan udelukke hvem morderen er. Man må dog gerne vide hvem detektiven er

En måde at lege:

Detektiven går afsides, så detektiven ikke kan se de andre deltagere. Morderen skal nu diskret og ubemærket slå en ihjel uden det vækker opsigt. De civile og morderen gå rundt uden at tale sammen eller udføre dagens program. Når morderen vil slå en ihjel, prikker han en på skulderen, og siger et aftalt ord. Det kan være: ”Doris” og personen skal nu dø under dramatiske omstændigheder. Eller morderen kan sige en kommando, som skal udføres af den dræbte inden vedkommende dør. Komandoen kan lyde: "Sæt tre stole ved siden af hinanden og dø."  Når der er en, der ser en ligger og er død siger vedkommende ”lig, lig, lig" indtil detektiven kommer. Så skal detektiven spørge, om der var nogle der har set noget mistænksomt og stille nogle spørgsmål han/hun selv finder på. Hvis han gætter hvem morderen er, har han vundet. Hvis han ikke gætter det, går den døde sammen med detektiven ud, og man begynder på ny. Det vil sige morderen skal dræbe en ny civil, og detektiven må gætte igen, når der bliver råbt ”lig, lig, lig”. Den døde må selvfølgelig ikke sige noget om hvem morderen er. Detektiven har 3 forsøg. Morderen skal selvfølgelig dræbe sine ofre uden at afslører sig selv.

En anden måde at lege legen på er, at:

Legen leges sideløbende med andre aktiviteter. Rollerne fordeles som beskrevet med kort.

Detektiven har ligeledes til opgave at finde morderen. Deltagerne må ikke på noget tidspunkt afsløre deres identitet til hinanden, kun detektiven afslører sig selv. Morderen skal nu finde sine ofrer løbende. Hver gang der er en der dør går den døde ubemærket hen til et aftalt sted og annoncere sin død, så alle ved at en er død.

Detektiven har tre muligheder til at opklarer mordet. Detektiven kan kalde alle deltagere sammen op til tre gange og udråbe en mulig morder. Morderen vinder hvis han/hun ikke gættes af detektiven.

Morderen skal slå sine ofre ihjel ubemærket ved at hviske dem et bestemt ord, eller ved at vise dem sit kort i al ubemærkethed

Detektiven kan undlade at følge dagens aktiviteter som de andre er i gang med og kun koncentrere sig om at finde morderen.

Morder i mørket

En leg, hvor det gælder om, for morderen, at slå alle ihjel i ubemærethed.

Deltagerantal:

12 - 20.

Materialer:

Spillekort til rollefordeling.

Sted:

Ude oginde. I forbindelse med et længerevarende program.