Morderkartoflen

Morderkartoflen

Legen er en svensk leg som hedder ”mördarpotatis,” så det er vel oplagt at legen hedder morderkartoflen på dansk. Deltagerne er alle kartofler, men en er morderkartoflen og en tredje er detektiv.

Vælg en detektiv og lad ham forlade kartoflerne en kort stund mens de vælger hvem som er mordkartoflen. Vælg Mordkartoflen blandt kartoflerne. Det kan være en fordel at det gøres diskeret således at kun mordkartoflen ved hvem han er.

Alle kartoflerne og morderkartoflen går rundt mellem hinanden. De skal hviske hinanden i ørene. Alle kartoflerne hvisker ordet ”kartofler” til hinanden når de mødes. Morderkartoflen hvisker imidlertid ordet ”morderkartoffel” i ørene på de andre. Hvis en kartoffel bliver hvisket ordet ”mordkartofel” i øret så skal denne kartoffel tælle til fem, hvorefter den uheldige kartoffel skal dø på dramatisk vis. Når der dør en kartoffel, så må detektiven forsøge at gætte hvem der er morderkartoflen. Hvis detektiven gætter rigtigt, så vinder han legen. Gætter detektiven forkert, så fortsætter legen.

Kartofler kan ikke snakke! Så kartoflerne må selvfølgelig ikke hjælpe detektiven med at afslører mordkartoflen med tale eller kropssprog.

På forhånd, så kan deltagerne bestemme hvor mange gæt detektiven har til at finde mordkartoflen.

For at gøre det sværere, så kan deltagerne tælle til mere end 5 inden at de dør.

Mordkartoflen behøves ikke at sige ”mordkartoffel” til alle dem han hvisker i ørene. Han kan vælge at springe over en gang imellem for at forvirrer detektiven.

Hvis kartoflerne bliver bange for hinanden, så kan legelederen råbe kartoffelmos, så alle alle kartoflerne hilse på den nærmeste kartoffel. 

Mordkartoflen

Mordkartoflen skal dræbe de andre kartofler uden at detektiven fatter mistanke.

Deltagerantal:

15 - 36

Materialer:

Ingen:

Sted:

Ude og inde.