Sænke slagskib

To personer spiller mod hinanden.
Hver spiller skal bruge to stykker ternet papir som spilleplader. På en spilleplade tegnes en stor firkant, som er 10x10 felter. For at skabe et overblik over firkanterne inddeles felterne i et koordinatsystem ved at skrive numre på tværs i bunden ud for hver kolonne og bogstaver op langs siden ud for hver række af firkanter, så pladserne/firkanterne er let identificeres, for eksempel A8 eller F5. 
Spillere skal bruge en eller flere firkanter til at positionere deres egne skibe på en af spillepladerne. Den anden spildeplade bruges til at notere træfninger mod den anden spillers skibe. 
Hver spiller indtegner flere forskellige typer skibe i den ene firkant over egne skibe. Hver deltager har følgende skibe:
- Et hangarskib, som fylder fem firkanter.
- Et slagskib, som fylder fire firkanter
- En cruiser som fylder tre kvadrater
- En ubåd, som fylder to firkanter. 
- En destroyer som fylder en firkant
Deltagerne placerer hver deres skibe i deres firkanter over egne skibe.
Deltagerne skal frit vælge sine skibes placering, men de skal placeres enten vandret eller lodret i firkanten, ikke diagonalt.
Når begge deltageres skibe er blevet placeret i deres firkanter, begynder spillet.
Den første spiller nævner et koordinat, hvor han mener der er et fjendtligt skib, for eksempel B7.
Den anden spiller kontrollerer koordinatet i sin firkant over egne skibe, hvor han placerede sine skibe. Hvis modspilleren har ramt et skib, erklære han det som en træfning.
Hvis et skib er ramt, placere personen som skød et kryds i firkanten hvor han holder regnskab med sine Træfninger. Han sætter en cirkel hvis han skød forbi. 
Spillerne skiftes efter tur til at afgive koordinater for at finde og sænke deres modstanders skibe. 
Spillet spilles indtil den ene deltager har mistet alle sine skibe. Den anden spiller er da vinderen.

Sænke slagskib

Spillet er et klassisk "papir og blyantspil". Spillet handler om at sænke hinandens skibe ved at spillerne skiftes til at skyde torpedoer efter hinanden.

Deltagerantal:

2.

Materialer

Papir og blyant.

Sted:

Inde og ude.