Ske

Ske er et kortspil. Det har sikkert også andre navne. Kortspillet går ud på at få fire ens kort, samtidig med man prøver at snyde sine modstandere, således de bliver udelukket fra spillet.

Deltagerne sidder i en cirkel. Et passende antal spillere er 6 – 12 deltagere. Lad os sige der er 6 deltagere til en omgang. Så udtages der 24 spillekort fra et sæt kort. Det kan være alle etterne, toerne, treerne, firene, femmerne og sekserne. Således der er 4 ens spillekort pr. spiller. Der skal ligeledes være en ske mindre end antallet af spillere.

Målet er at få 4 ens spillekort. Hvis en anden spiller får 4 spillekort, så gælder det om at være den sidste spiller ved bordet der indser det. Her kommer snyderriet ind i billedet.

Spillerne sidder i en rundkreds skeerne ligger imellem spillerne, så alle let kan på fat i en. Kortene blandes og deles ud mellem spillerne så alle har 4 kort hver. Hver deltager vælger et af kortene som de holder på hånden. Samtidig giver de kortet til deres venstre sidemand. Kortet må ikke vises til andre. Det samme gælder for de kort spillerne har på hånden. En spiller må aldrig have mere end 4 kort på hånden. Deltagerne bliver ved med samtidigt at aflevere et kort til deres venstre sidemand indtil en har 4 ens kort.

Spilles spillet ”originalt” snupper deltageren med de 4 ens kort en ske, så hurtigt han/hun kan. De andre prøver, når de ser hvad der er sket, at snuppe en af de andre skeer på bordet. Den spiller der ikke får en ske går ud af spillet

Her kan spillet spilles lidt forskelligt:

Spillerne kan aftale at de enten spiller ske, gris eller tunge.

Når en spiller har fire kort, så skal denne deltager lave et aftalt tegn, eller snuppe en ske så diskret/hurtigt som muligt. De andre deltagere skal skynde sig at gøre det samme. Sidstemanden til at følge trop går ud af spillet.

Vælger deltagerne:

Ske - så tager deltageren med de 4 ens kort så diskret/hurtigt en ske fra bordet.

Gris – Så placere deltageren med de fire ens kort sin pegefinger på sin næsetip.

Tunge – Kortholderen med de 4 ens kort stikker diskret tungen ud af munden, indtil alle har set det.

Den sidste til at følge trop, af de andre spillere, går ud af spillet. Der fjernes en ske fra bordet, så der stadig er en ske mindre end der er spillere i spillet. Og der fjernes 4 ens kort.

Spillerne kan ligeledes spille med at deltageren med de 4 ens kort selv må vælge hvilket tegn han/hun vælger.

Kortspillet handler således i høj grad at være opmærksomme på sine modspillere.

Ske

Ske er et simpelt kortspil, hvor det gælder om at være opmærksom på sine modspillere.

Deltagerantal:

6 - 12 personer.

Materialer:

Et spil kort, hvor af der bruges 4 ens kort pr. deltager. Skeer - En mindre end der er deltagere i spillet.

Sted:

Ude og inde.