Slå telt op

De fleste spejdergrupper og lignende friluftsforeninger ligger ofte inde med de gule KitKat-telte. Det betyder også at de ældste spejdere sikkert har prøvet at slå denne type telt op, op til flere gange. Del deltagerne ind i små hold og giv dem bind for øjnene. Opgaven består nu i at slå teltet op. Der kan selvfølgelige bruges andre typer telte. Det kræver blot deltagerne har prøvet at slå denne type telt op før, uden bind for øjnene og føler sig bekendt med processen. Samarbejdsøvelser skal jo gerne ende med en succes eller en eller anden form for erkendelse af processen. Resultatet bør være at teltet kommer op at stå.

Øvelsen kan forberedes, ved at teltdugene lægges ud på græsplænen. Teltstængerne samles og tapes sammen så de ikke skilles af under øvelsen. Det hele lægges frem så holdet kan se teltets dele. Holdet får derefter bind får øjnene og øvelsen starter.

Tip:

En deltager på hvert hold kan være seende. Denne deltager må guide de andre rundt, men må ikke sige noget under øvelsen.

Slå telt op.

De fleste friluftsentusiaster har slået deres telt op flere gange. Prøv at udfordre jer selv ved at gøre det med bind for øjnene.

Deltagerantal:

Del holdene ind efter, hvem der skal benytte teltene.

Materialer:

Telte. Bind får øjnene.

Sted:

Ude.