Terning poker

Spilleregler:

Hver deltager har fem terninger, som de kan kaste over to omgange i hver spillerunde.

Det gælder for den enkelte spiller at få den bedste kombination af sine terninger med sine to kast.

Ved hver spillerunde kaster hver spiller alle sine fem terninger til at starte med. Ud af de fem terninger beholder spilleren lige så mange terninger, han eller hun ønsker, og lægger disse til side. De andre terninger kastes en gang til i et forsøg på at opnå den bedst mulige kombination af alle fem terninger. Resultatet skrives ned på blokken, inden det er næste spillers tur. Når alle spillerne har foretaget deres terningkast, ser man, hvem der har opnået den bedste kombination. Spilleren med den bedste kombination har vundet runden.

Bedst er at lade spillerne kaste terningerne en enkelt gang og skrive resultatet, for deres første kast ned. Inden spillerne. skal kaste terningerne anden gang, kan de satse point eller lignende på grundlag af deres første slag og de chancer, de mener at have med det andet slag. Når alle har haft mulighed for at satse, tager den første spiller de terninger, han eller hun ønsker at kaste om, og lægger dem sammen med de terninger, han/hnu har lagt til side fra første omgang for at se, hvad den bedste kombination er.

Resultatet skrives ned, så der ikke bliver nogen diskussion bagefter. Når alle har kastet anden gang, ser man, hvem der har den højeste kombination.

Kombinationer af terningerne.

Den bedste kombination er:

”Fem ens”: Fem af samme slags, f.eks.5 6’ere. 5 5’ere osv. Den laveste kombination er 5 1’ere.

Derefter kommer:

”fire ens”. Fire af samme slags, f.eks. 4 6’ere og 4 5’ere. Hvis begge spillere har eks. 4 4’ere, så er det den 5 terning der afgør hvem der vinder. Ellers har den femte terning ingen indvirkning på slaget.

Efter fire ens kommer:

”Fuldt hus” eller blot ”hus”: Tre af samme slags sammen med to ens af en anden slags, også kaldes fuldt hus. Eksempel: 3 5’ere og 2 1’ere. Når man beregner værdier af to eller flere "fulde huse", så er det de terninger, der er tre af, som bestemmer udfaldet.

Efter ”hus” kommer:

”straigt” eller ”streg”: En streg er fem terninger i rækkefølge eks: 6, 5, 4, 3, 2 eller ”lille straight” 5, 4, 3, 2, 1.

Derefter kommer:

”Tre ens” Tre terninger af samme valør sammen med to andre terninger af forskellig valør. Ved bestemmelsen af, hvilke tre ens, der er bedst, tæller kun værdien af de tre ens. En kombination med tre 5’ere vinder således over en kombination med tre 4’ere osv.

Dernæst kommer:

”To par.” To terninger af én slags sammen med to terninger af en anden slags, samt en femte terning af en tredje slags kaldes to par. Det kan f.eks. være 2 4’ere, to 1’ere og en 5’er.

Kombinationen kaldes to par "4’eren i top" eller ”to par 4”. Hvis to spillere har to par, vinder den, der har det højeste par. Hvis begge spillere har samme par "i top", er det andet par som er afgørende.

Hvis begge spillere også her har samme par, afgør den femte terning udslaget. Hvis begge spillere også har samme slags i den femte terning, så anses kombinationerne for at være lige høje.

lavest er:

”Et par”: To terninger af samme slags, samt tre andre terninger af hver sin skgs, f.eks. 6, 6, 3, 2, 1 kaldes et par. Et par 6’ere vinder over et par 5’ere, et par 5’ere vinder over et par 4’ere osv. Hvis to spillere begge har et par, vinder den, der har det højeste par. Hvis begge spillere har samme par, er den højeste af de tre øvrige terninger afgørende. Hvis der stadig er tale om samme slags, er den næsthøjeste terning afgørende osv.

Terning poker

Poker med terninger!

Deltagerantal:

2 - 5 deltagere.

Materialer:

5 terninger pr. deltager.

Sted:

Inde og ude.

Andre navne for spillet:

(Eng)Dice poker.