Tændstik

1) Deltagerne får udleveret en tændstik og en tændstikæske. Deltagerne stilles op på en lige linje og skal stryge deres tændstik. Den deltager der nu kommer længst med en tændt tændstik vinder.

2) Deltagerne skal forsøge at brænde hele tændstikken. Deltagerne får udleveret en tændstik og en tændstikæske. Deltagerne skal stryge tændstikken. Lade den brænde halvt ned. slikke på fingrene på den hånd hvori de ikke holder tændstikken. Tag tændstikken i det afbrændte område for derefter at vende tændstikken rundt så flammen vender er over og væk fra hånden, for derefter at lade det sidste af tændstikken brænde ud.

Hvorfor? Hvis I arbejder med yngre børn og har båltænding som aktivitet, så vil i ofte opleve nogle deltagere smider med deres tændstikker lige så snart de har tændt tændstikken, med det resultat de sjældent får tændt et bål. Deltagerne er ikke fortrolige med ilden og tændstikkerne, hvilket er ganske naturligt. Idet deltagerne får lov til at tænde nogle tændstikker og se og opleve processen, så vil de opleve at de er i kontrol, hvis de opføre sig mindre rationelt og at de har noget tid med tændstikken til at tænde bålet.

 

TIP: Brug evt. nogle store tændstikker først for derefter at bruge almindelige tændstikker. 

 

 

Tændstik

Bliv fortrolig med tændstikker ved at "Lege" lidt med dem.

Deltagerantal:

Mange, men gerne små hold på 4 - 8 deltagere.

Materialer:

Forskelligt størelse tændstikker. Tændstikæsker.

Sted:

Udenfor.