Candyball

+ Candyball kan leges som et alternativ til pakkeleg

Flere stykker slik pakkes i husholdningsfilm og tape, så det fremstår  som en bold. Der skal være flere lag husholdningstape som forstærkes med tape. Slikket lægges mellem lagene af celofan indeni bolden. Der må gerne være forskellige antal lag mellem stykkerne af slik.

Deltagerne sætter sig i en cirkel. En starter med "bolden". Personen ved siden af får udleveret to terninger og et raflebæger eller en gryde til at slå terningerne ned i. personen med slikbolden/Candyballen må nu forsøge at flå bolden i stykker og komme ind til det slik som er indeni.  Terningerne og bolden går på tur, cirklen rundt. Hver gang personen med terningerne slår to ens, så rykker terninger og candyball, en person til siden, rundt i kredsen, så den der før slog med terninger nu må flå løs af bolden og således en ny nu har terningerne. Hver gang der slås to ens med terningerne, bytter bolden ejer. Bolden må gerne have en størrelse og et antal af slik, så den kan komme flere gange rundt i cirklen. Det slik den enkelte får ud af bolden får de selvfølgelig lov til at beholde.

 

Som variation, så kan legen leges med at slikket pakkes ind i stykker af julepapir. Legen vil nu passe bedre til julehøjtiden, men husk at hvis der bruges papir, så skal der bruges ekstra meget tape.

 

Tip: Det er en god ide, om i bruger husholdningsfilm eller papir, at lave en prøve på bolden. For således at se hvor svært det er at flå bolden, så det ikke er for svært for deltagerne at komme ind til slikket og på den anden side at den første der får bolden ikke får alt slikket.

Materialer: 

Husholdningsfilm og/eller gavepapir. Slik i indpakning. Tape.

Deltagerantal:

3 til 9 deltagere pr. bold

Sted:

Inde og ude. 

Andre navne for legen: