Stafet. Stafetlege

Baglænsstafet

Baglænsstafet

Holdene skal komme fra A til B, imens de afleverer en bold til hinanden!

Deltagerne inddeles i hold, holdene konkurrerer med hverandre.
Holdene stiller sig på række ved start. For nemheds skyld får alle et fortløbende nummer på hver deres hold. 1, 2, 3, 4 og 5
Banen stafetten løbes på er relativ lang. Det handler om for holdet at komme hurtigst ned til enden af banen, til slut, uden at tabe bolden. Stafetten foregår således.
Deltager nummer 1 på hver hold får en bold. Deltager 1 skal stå med ryggen mod banen og må ikke dreje hovedet så han kan se over skulderene. De andre deltagere løber ud på banen. Nr. to bag nr. et og tre bag nr. to osv..
Deltager et skal nu kaste bolden bagover til nr. to. Idet nr. to griber bolden skal han stå med ryggen mod slut. Uden at kigge bagover skal kaste bolden videre til nr. tre osv.
I mellemtiden løber deltager nr. et ned bag deltager nr. 5 osv. alle skal have kastet bolden minimum en gang fra start til slut.
Taber holdet bolden starter holdet forfra.

Kommentar:
Det er nemt at kaste en bold. Men man kan jo i dette tilfælde ikke se hvor man kaster hen og hvor langt man kaster. Derfor er bløde og korte afleveringer måske at foretrække.
Husk at personen, der griber bolden skal stå med ryggen til slut idet han griber bolden. Det gør jo at kasteren ikke må sende bolden for langt bagover og modtageren skal kunne nå at løbe hen mod kasteren og gribe bolden inden den rammer jorden.

Deltagerantal: Flere hold med 5 - 9 deltagere på.

Materialer: En bløb bold til hvert hold.

Sted: