Gaveleg

+ En pakke flere modtagere, men hvem er den rigtige?

Denne gaveleg kan bruges som navneleg eller som selskabsleg, da gaven, som er i centrum i legen, kommer til at cirkulere mellem deltagerne.

Forberedelse:

En gave pakkes ind af flere omgange. Som en russisk dukke, så der er en gave inde i gaven, inde i gaven osv. Hver hang man har pakket gaven ind i et nyt lag gavepapir, så er der et tilhørende gavekort på pakken.

Som navneleg:
En stor gave kommer ind på bordet. Gaven har et til og fra kort, hvorpå der står et navn på en deltager.
Gaven gives til denne deltageren, som så skal pakke gaven op for blot at finde en ny gave indeni, Hvorpå der er et nyt til og fra kort, hvor der står hvem gaven er til. Gaven cirkulerer således mellem flere af deltagerne, inden den ankommer til den rigtige/sidste modtager. Gaven kan til sidst adresseres til værtinden som værtindegave, eller have et indhold som alle kan nyde.
Gaven skal dog kun cirkulere mellem 5-7 deltagere ellers bliver legen for langtrukken

Som selskabsleg:
I stedet for navne på til og fra kortet kan der blot stå en sætning som: giv gaven videre til den med det pæneste hår, giv gaven til den med de længste ben eller største næse. Deltagerne afgør løbende ud fra hvad der står på kortet hvem gaven må være til.

Tip: Det er en god ide at pakke gaven ind i en tynd plastikpose for hvert lag gavepapir således at man ikke kommer til at pakke flere lag op af gangen. Dette er især velegnet til børn. 

Materialer: 
En gave, som er pakket ind i flere lag gavepapir. 

Deltagerantal:

3 til 36. Bemærk at gaven kun cirkulere mellem 4 til 7 deltagere i gruppen, ellers bliver legen for langtrukken.

Sted:

Inde og ude.

Andre navne for legen:

-