Temaet Detektiv

Spor

Som detektiv, skal man kunne tyde og følge et spor. Her er der forskellige former for sporløb, som man kan bruge i forbindelse med sit detektivtema.

Den røde tråd:

En rød tråd spændes ud i et rum eller måske igennem hele huset, deltagerne ska nu følge tråden igennem huset. Som detektiv må de selvfølgelig ikke ødelægge sporet. deltagerne skal følge tråden over og under møbler. tråden kan føre forbi nogle interessante ledetråde, som giver nye spor i deres detektivopgave.

Materialer: Garn.

 

Sporløb i skoven - Slæbespor. 

Der slås nogle søm i en stor pind/kævle. Sømmene skal stikker ca. 3 cm ud. Sømmene skal sidde i 3 -5 rækker hele vejen rundt om kævlen. Kævlen slæbes nu rundt i den bløde skovbund, så der dannes et synligt slæbespor efter den.

Materialer: Søm, snor, kævle.

Internationale spor tegn (1).

Tegnene er 4 primitive symboler. (se billeder nedenunder.) De internationale sportegn er gode, hvis der skal lægges et spor hvor ruten "går i ring", altså ikke krydser sig selv. 

 

Spor tegn (2)

Der findes mange variationer af de internationale spor tegn (se billedet). Disse spor tegn (2) er velegnet. Hvis der skal lægges et spor, hvor ruten krydser sig selv.  

Afstøbning af spor.

Detektiverne skal gemme og konservere deres spor til yderlige undersøgelser. Lav gipsafstøbninger as spor i finder. det kan være dyrespor, fod og håndaftryk. I stedet for gibs, så kan i bruge bioplast, som i selv laver.