Temaer - Ideer med en rød tråd

Under denne menu finder du ideer som er inddelt i temaer. Ideer som har noget til fælles. Det han være Balloner, klemmer eller noget helt tredje.

Ballonen som legeredskab. Ballonen udfordre oftest til grovmotoriskel lege og samarbejdsøvelser.

Temaet detektiv kan byde på mange forskellige aktiviteter. Mange klassiske spejderaktiviteter kan flettes ind i temaet. Derfor er det et oplagt tema til ture og lejre.

At bære dolk kræver at brugeren kan tage et ansvar, samtidig har en viden om, hvordan man håndtere dolken korrekt. Derfor udsteder mange foreninger et dolkebevis til deres medlemmer, når de har bevist at de kan tage dette ansvar på sig.

Tøjklemmen kan indgå i mange små aktiviteter!

Tæm ilden, det mytiske element.

Her er der lidt anderledes aktiviteter til at opleve ilden med!

De 8 - 10-årige spejdere ved KFUM-spejderne hedder ulveunger. Fantasirammen som disse børn arbejder ud fra, er historierne om Mowgli, skrevet af Rudyard Kipling i hans fantastiske bog Junglebogen.

Mange kendte lege, ceremonier og ideer er skrevet ind i denne fantasiramme.

Roland er et ungdomskursus for de uniformerede ungdomskorps. Her er der gamle instruktionsark fra nogle af disse kurser.

For at vise deres meritter, så får spejderne stofmærker, de kan sy på deres uniform. Indholdet og aktiviteterne til disse mærker er dog ofte, i nogen grad, overladt til den enkelte leder. Her inspiration til aktiviteter til  nogle få mærker.

Lær koder. Lær at løse og lave koder.

Vær kreativ i brugen af koderne.

A - K kode.  SPEJD-kode.  Frimurekode.  Danceing man. Morse.  Emojikode.  Braille.  Runealfabetet.  POWkoden.  Kryptering.  Hjælpemidler til koder.

Soveposen er et vigtigt stykke udstyr for enhver der dyrker friluftslivet. Soveposen kan også bruges som legeredskab!

Kender du din krop? Kroppen kan til tider være en spøjs indretning. Prøv at lave små forskellige øvelser, hvor du snyder eller manipulere din krop med simple virkemidler.

Små projekter!