Usynlig skrift

Usynlig skrift. En måde at skjule en besked er at skrive den med usynlig skrift. her er flere forskellige måder, hvordan du skriver og afslører usynlig skrift.

1) Bagepulver.

Bland vand og bagepulver en til en. Brug opløsningen som blæk. Skriv din besked på et blankt stykke papir. vent til "blækket" er tørt. Beskeden afsløres ved at varme papiret op. her kan der bruges en glødepære, et stearinlys eller et strygejern. beskeden/"blækket" bliver brunt og afslører sig selv.

2) Majsstivelse og jod.

Opvarm to dele majsstivelse og en del vand. Majsmelet skal opløses i vandet. Brug opløsningen som blæk og skriv din besked på et blankt stykke papir. Vent til papir og blæk er tørt. For at afslører den usynlige skrift laves der en blanding af vand og jod. Blandingen pensles over sen skjulte tekst, som nu bør afsløre sig selv. Jodopløsningen kan godt være langsom om at reagere med majsstivelsen. Husk sikkerheden når i leger med kemi. Undgå at få jod-koncentratet på huden eller i øjnene. Det kan iøvrigt være svært at skaffe jod.

3) Citronsaft

Citronsaft bruges som blæk til at skrive hemmelige beskeder med. Blæk og papir tørres. den hemmelige skrift afsløres ved at, varme papiret op. den hemmelige besked bør nu afsløre sig selv ved at blive lysebrun. I stedet for citron kan der bruges mælk eller løgsaft.

4) UV tuscher eller blæk

Ultraviolette tuscher og maling kan naturligvis også bruges. Det kræver blot en UV-lyskilde til at afslører den hemmelige skrift. Du kan selv lave blæk der bliver synligt hvis det bliver belyst med UV-lys Eks: Fortyndet vaskemiddel. Kropsvæsker. Vitamin B-12 opløst i eddike 

Til eksempel 1,2, og 3 kan der bruges små pensler eller vatpinde som skriveredskaber.