Ståtrold

Ståtrold

Ståtrold er vel nok en af de mest kendte fangelege i Danmark. Der udvælges en fanger. Hver gang fangeren "tager en af de andre", så skal den fangede stille sig med spredte ben. Den fangede kan gøres fri igen, hvis en af de andre deltagere kravler mellem den fangedes ben uden selv at blive taget af fangeren.

Leges som almindelig fangeleg ved at en person vælges til fanger. Fangeren ”tikker” de øvrige ved at røre dem. Når man er rørt, stiller man sig med vidt spredte ben og kan befries ved, at en fri person kravler mellem benene på den fangede. Man har ”helle”, så længe man befinder sig mellem benene på en fanget. Fangeren bør udskiftes løbende.
Materialer: Ingen

 

Alternativ: Ståtrold med automatisk skift af fanger

For at skiftene til ny fanger foregår mere flydende kan der indføres en regel
Når fangeren fanger en fri person, siger han ”Stå 1”. Ved den næste siger han, ”Stå 2”. Ved tredje fangst siger han, ”Stå 3”. Mens ”Stå 1” og ”Stå 2” befries efter normale regler, bliver fangeren ved den 3. fangst den person, som skal være den ny fanger.
Lad børnene bestemmer, hvilket nummer, som medfører fangerrollen
Materialer: Ingen

 

Alternativ: Parvis ståtrold 
Leges efter samme regler som Almindelig Ståtrold og "Ståtrold med tælling", men al 
bevægelse foregår parvis. Deltagerne skal danne par to og to, og holde hinanden i hænderne. Når et hold er taget, danner de en bro mellem sig. Et par befries ved at et andet par løber under broen.

Deltagerantal:

5 til 30

Materialer:

-

Sted:

Ude. Afgræns et passende område!

Download:

-