Rejs flagstangen

Tema: Spejderstaven

Dette er en samarbejdsøvelse, hvor et hold på 5 – 7 personer skal forestille sig at de skal rejse en flagstang. Flagstangen skal samles af dele, mens den står oprejst. Lidt ligesom en teltstang bestående af flere led. Hvor man hele tiden hæver teltstangen mens den står horisontalt og tilføjer et nyt led til teltstangen i bunden af teltstangen, så den bliver højre led for led og forbliver stående horisontalt.

Til øvelsen skal der bruges mindst 3 spejderstave, Snor til barduner og Besnøringsreb.

En spejderstav stilles horisontalt. Der bindes 3 – 5 barduner i toppen af spejderstaven således at den kan stå horisontalt af sig selv. Bardunerne holdes af holdmedlemmer. Det bliver deres opgave at flagstangen hele tiden står horisontalt i takt med flagstangen vokser led for led. Nu skal der tilføjes en ny spejderstav så flagstangen bliver højre. Midt på den opretstående teltstang bindes der et Besnøringsreb fast med et dobbelt slyngstik. Den spejderstav som skal tilføjes bindes fast, tæt op af, det dobbelte slyngstik på den stående spejderstav. Slyngstikket bindes i den ene ende af den spejderstav som skal tilføjes.  Dette gøres ligeledes med et slyngstik fra enderne af Besnøringsreb fra det første dobbelte slyngstik. Flagstangen kan nu hæves. Det gøres ved at bardunholderne hæver deres barduner i takt med at teltstangen, som kun hænger i det dobbelte slyngstik, bruges til at løfte flagstangen, så den ny spejderstav kommer ind under flagstangen så de to led/spejderstave står horisontalt. De to spejderstave vil overlappe hinanden og det hele holdes kun sammen af en enkelt snor mellem de to spejderstave. De to spejderstave skal nu fikseres til hinanden, så flagstangen bliver en samlet flagstang, hvor der kan tilføjes et nyt led.

De to spejderstave bindes nu sammen med to simple besnøring. En i toppen og en i bunden af det stykke flagstang, hvor de to spejderstave overlapper hinanden. Disse to besnøring skal virkelig være gode ellers risikere i at jeres flagstang bliver krum som en banan. Når de to spejderstave er forsvarligt bundet sammen, så skal holdet tilføje et nyt led og så fremdeles indtil at alle tre spejderstave indgår som led den samlede flagstang.

Deltagerantal: 5 - 7

Materialer: Spejderstave. Besnøringsreb

Sted: Ude. Lege med spejderstave egner sig ikke som indeaktiviteter.

Andre navne for legen: