Kinesisk hvisken

+ Husk en kort historie og fortæl den vidre.

Deltagerne. Et hold på omkring 7 personer stiller sig i en rundkreds. 
Den første deltager får hvisket en kort besked i øret. 
Det kan være: To blå mænd hopper over en gul pige en sort nat på en glat vej. Beskedens længde og sværhedsgrad kan variere efter aldersgruppen på deltagerne. 
Derefter hviskes beskeden fra den ene til den anden deltager rundt i kredsen. Den sidste deltager i kredsen fortæller beskeden højt. 
Det sjove er at finde ud af hvad som bliver husket, hvad bliver glemt og hvilke nye ting kommer der til historien. 
TIP: Hver deltager kan skrive den besked ned de modtager inden de sender den vidre, så får holddeltagerne syn for sagen, at det ikke kun er den sidste i cirklen der har en dårlig korttidshukommelse. Lad deltagerne skrive beskeden på det samme stykke papir. Når beskeden er skrevet ned af en person, så foldes papiret, så den ikke kan ses af den næste deltager. Til sidst kan papiret foldes ud så i kan se, hvordan beskeden udvikler sig i takt med den blev givet vidre fra deltager til deltager. 

Hviskeleg 2 
Hviskeleg kan også bruges mere konkret. 
Hvis der et hold der skal løse en opgave, skal på hike, løb eller bage en kage og skal have forskellige ting udleveret, så kan man ligeledes lave legen. I stiller holdet i en rundkreds og hvisker udstyret til den første, der derefter skal hviske det videre rundt i kredsen til beskeden kommer tilbage til afsenderen. Er der glemt noget udstyr undervejs udleveres det ikke til opgaven. Vil holdet gerne have udleveret de glemte ting, så kan det medfører nogle ekstraopgaver for de kan blive udleveret. 
Materialer: De ting der skal bruges til den konkrete opgave. 

Materialer:

En kort historie.

Deltagerantal:

3 til 7.

Sted:

Ude og inde.