Orientering

Kompasrosen

Kompasrosen

Kortspil med kompasrosen. Det gælder om at få lagt sine brikker først!

For at spille kompasrosespillet fremstilles der et sæt spillekort med 36 spillekort, 32 hovedretninger og 4 jokere. Kortene kan spillerne selv fremstille, eller de kan være fremstillet på forhånd. Kortene bør være trykt på kraftigt karton.

Alle spillere får 4 eller 5 kort fra start ca. 4 kort ligges på bordet således at de passer ind i en kompasrose.

De resterende kort ligges i en bunke.

Spillet går ud på at komme af med sine kort så hurtigt som muligt, og at der til sidst ligger en komplet kompasrose på bordet.

Den første spiller skal ligge så mange kort ned på bordet som muligt. Han må kun ligge de kort ned på bordet der kan ligge i forbindelse med de kort der ligger der i forvejen.  Når han ikke kan ligge flere kort ned er det den næstes tur.

F.eks. kan kortene NØ til Ø (nordøst til øst) og Ø-N (nordøst) lægges ved siden af ØNØ (østnordøst) kortet. Hvis man har en joker (jokerkortet) kan man lægge dette ned ved siden af alle kort og derved danne bro, og hurtigt komme af med ens egne kort. Man må altså ligge så mange kort ned man kan på en gang når det er ens tur.

Hvis man ikke kan lægge nogle kort ned, tages et op fra bunken, så længe der er nogle i bunken. Hvis man har det kort som en joker udgør på bordet, må man bytte disse, når det er ens tur.

Man kan starte med at lægge alle kortene i en kompasrose, så alle forstår hvordan kompasrosen ser ud.

Man kan også have en kompasrose, som spilleplade som man ligger kortene på under spillet

For at gøre spillet lettere, kan det spilles kun med de 16 kompasretninger og med åbne kort på bordet. Hvis man er mange spillere, kan der med fordel bruges to sæt med enten samme eller forskellig farve så der laves to kompasroser samtidigt.

Deltagerantal: 3 - 7

Materialer: Spillekort. Evt spilleplade.

Sted: