Kommunikation

Nonverbal kommunikation

At kommunikere nonverbalt er at kommunikere uden talesproget.

Deltagerne fordeler sig rundt på gulvet.

En person udvælges til at "kommunikere" nogle simple opgaver til de andre nonverbalt. Opgaverne kan defineres på forhånd.

Den udvalgte kan trække et kort, hvorpå der er skrevet en lille opgave som han/hun skal få en eller flere af de andre til at udfører. En opgave kan lyde: få to til at sætte sig på en stol i midten af rummet.

Den udvalgte må ikke selv fjerne tingene i rummet, det skal han få de personer som han/hun vælger til at kommunikere med til at gøre. ingen må snakke under øvelsen. rollerne bytter under øvelsen:

Opgaverne bør blive mere og mere komplekse.

Tip: for virkeligt at udfordre den udvalgte i at kommunikere non -verbalt kan en af de øvrige deltagere i al hemmelighed få et "modsat kort" det vil sige at denne person med "modsatkortet" skal gøre alt modsat af hvad han tror den udvalgte vil have ham/hende til at gøre. Den udvalgte skal være udvidende om at der er en der har fået et modsatkort. Personen med modsatkortet må selvfølgelig ikke afslører sig selv.

"modsatkortet" bør først bruges efter et par runder af øvelsen for det skaber ofte hurtigt frustrationer hos den udvalgte.

Evaluering:

Er det nemt at kommunikerer nonverbalt.

Hvordan kommunikerer vi nonverbalt i dagligdagen.

Deltagerantal: 5 - 9

Materialer:

Sted: