Temaet Detektiv

Signalement

Signalement: Beskrivelse af en (efterlyst) persons udseende og påklædning.

Opgaverne kan lyde:

1) Beskriv en person.

Deltagerne skal beskrive hinanden. Hver deltager trækker navnet på en anden fra gruppen. Uden at vide hvem som beskriver hvem, så laves der et signalement af alle i gruppen. Bagefter prøver gruppen eller en facilitator at læse signalementerne op for hinanden og deltagerne prøver om de kan gætte hvem signalementet tilhører.

2) Hvordan var det lige han så ud?

En facilitator kommer hen til gruppen. Facilitatoren nævner ikke holdets opgave, men præsentere sig og taler med holdet i et minut. Derefter dækker facilitatoren sig til så holdet kun kan se facilitatorens hoved. Holdet skal nu lave et signalement af facilitatoren. De fleste vil blive overrasket over, hvor dårligt de kan beskrive facilitatorens påklædning.

3) Der laves en række signalementer af superhelte, med hver 5 punkter eller karakteristika. Deltagerne ser, hvem der kan gætte flest superhelte ud fra signalementerne.

Eks: 1. Han er rig. 2. Hans mor og far døde da han var lille. 3. Han er glad for et bestemt dyr 4. Han har en butler 5. Han kan ikke lide dette spillekort.

4) Gæt en person ud fra stemmen. 

Optag forskellige personers stemmer. Kan i gætte hvem der er hvem?

5) Gæt en person ud fra personens vaner.

Den er måske lidt svære. 3 personer stiller sig frem. De 3 personer har alle fortalt en facilitator om deres hobbyer, kæledyr, ynglings ting og andre fritidsinteresser. De andre deltagere skal nu gætte hvilke hobbyer, kæledyr og andre fritidsinteresser de forskellige har og, hvorfor de tror det er sådan.

6) Gæt en person ud fra personlige karakteristika.

- Gæt en næse! Der tages billeder af alle deltagernes næser. Kan I gætte hvem næserne tilhører?

- Gæt en signatur. Lad flere personer skrive en sætning på et stykke papir og deres underskrift på et andet. Deltagerne skal se om de kan parre underskrifter og sætninger rigtigt sammen.

- Deltagerne kan også tage et billede af deres værelse. De andre skal nu gætte, hvem der bor her og hvorfor.