Blindefangeleg

+ Følg lyden af den du skal fange!

Deltagerne skal stå i en cirkel, hånd i hånd. gerne med plads mellem deltagerne i cirklen, så cirklen bliver så stor som muligt. 
 
To deltager udvælges: En til fanger(A) og en som skal fanges(B). De to deltagere stiller sig i cirklen, med bind for øjnene. 
  
A skal nu prøve at fange B. 
På opfordring fra A, skal B give en lyd fra sig så A kan lytte sig frem til B. B skal evt. bruge en hyletone. A og B må bevæge sig frit rundt i cirklen.  
Alle børnene i cirklen skal begynde at brumme hver gang A eller B nærmere sig cirklen. 
 
Hvis A eller B rører cirklen bytter de plads med den i cirklen de har rørt. Personen i cirklen som bliver rørt, bliver henholdsvis fanger eller den der skal fanges. Hvis A fanger B, udskiftes A og B ud samtidigt med to i cirklen. 
 
Alternativ:

Deltagerne stiller sig i en rundkreds. En vælges til fanger (A), En anden skal fanges (B).

Fangeren (A)har bind for øjnene. A og B stiller sig i rundkredsen. Det er nu deltagerne i cirklens opgave at guide fangeren, så fangeren kan fange den anden. Deltagerne i cirklen skal sige lyde eller komandoer til fangeren, der fortæller fangeren, hvor fangeren ska bevæge sig hen cirklen. MAn hver gang en i cirklen siger en lyd, så må den der skal fange bevæge sig to skridt. Hvis deltagerne i kredsen larmer, så må dender skal fange blive ved med at bevæge sig. 

Materialer:

Bind for øjnene.

Deltagerantal:

12 til 30

Sted:

Ude og inde