Icebreakers

En hjertevarm velkomst

Vi ved alle hvordan det lyder og ser ud, hvis vi møder en gammel nær ven, som vi ikke har set i lang tid. Det er et stort varmt knus, et solidt håndtryk. oftest med en kommentar som: "Hvordan har du det, gamle dreng, godt at se dig." Når vi møder nye mennesker, foregår det oftest mere formelt med et håndtryk og et "Dav"

Lad en eller to instruktører vise, hvordan to gamle venner mødes. Smør gerne tykt på!

Et stort kram, et indforstået grin, øjenkontakt, sig hinandens navn, et solidt håndtryk osv.

Lad derefter deltagerne følge instruktørerne eksempel og lad deltagerne hilse på hinanden, som var de alle gamle venner. (Når de hilser på hinanden, kan de diskret spørge om hinandens navn først, så de hilser på hinanden med navns nævnelse) Alle skal hilse på alle på denne måde.

Det med nye mennesker kan være svært. Men med denne leg fortæller man aktivt hjernen, at her er der en masse ny/gamle venner, som man kan lide at være sammen med. Samtidigt med at deltagerne lige får hinandens navn.

Alternativ:

Lad deltagerne gå rundt mellem hinanden. Alle deltagerne skal hilse på hinanden, men hvorledes de skal hilse på hinanden ændre sig løbende.

Lad deltagerne hilse på hinanden som:

-De er bange for hinanden.

-Som de har en hemmelighed, der skal deles.

-Som de er triste eller kede af det.

-Som var de to mimere der møder hinanden.

-To der danser glæden ud ved at gense hinanden.

-To hunde der møder hinanden.

Deltagerantal: Små nydannede grupper på 3 - 36 deltagere.

Materialer: Ingen, men det er en god ide med et par veloplagte instruktører, som virkelig kan vise et godt eksempel på, hvordan to gamle venner mødes og siger goddag til hinanden.

Sted: