Dødning, dødning

Dødning, dødning

I denne fangeleg er der to fangere, som er dødninge/døde. De to dødninge skal "dræbe" de andre ved at knuse dem imellem sig med et knus.

Dødning, Dødning er en gammel tagfatleg.

Man starter med at have to fangere. Fangerne lægger sig på ”kirkegården”, i midten af en cirkel lavet af de øvrige deltagere. Når klokken bliver 12 om natten vågner de, og så er det med for de andre deltagere at komme af sted. Eller
Legen starter med, at alle deltagerne stiller sig i en rundkreds omkring de to dødninge og tæller til 12, mens dødningene går rundt i kredsen. Lige så snart de har sagt 12, suser alle af sted – det gælder om ikke at blive fanget af Dødningerne.
Dødningerne løber rundt som ægte dødninger: De har armene helt oppe i luften, og de råber høje lyde. Når en dødning fanger en af deltagerne i legen, skynder den anden dødning sig at træde til: Dødningerne stiller sig på hver sin side af deres fangeoffer. De tæller til tre, mens de krammer sig ind i fangen, og bagefter er deres fange blevet en dødning. Han skal nu hjælpe de andre Dødninger med at fange. Legen slutter, når alle er blevet Dødninger.
Det er vigtigt, at Dødningerne husker, at de skal ligne ægte dødninger/zombier og sige som ægte dødninger – ellers ved man jo ikke, hvem man skal løbe væk fra.
Hvis de glemmer det, kan de som straf ligge sig ned og tælle til tre inden de må fange igen.

Deltagerantal:

Flere end 5

Materialer:

-

Sted:

Ude, på et afgrænset område.

Download:

-