Pas på farven,

Rotter og ræve eller terningtagfat.

Pas på farven

Hvis dit holds farve bliver valgt, så skal du reagere hurtigt for ikke at blive fanget af det andet hold.

Deltagerne inddeles i to hold. Der leges på en aflang bane hvor holdene har "helle" i hver sin ende. Et hold er rødt hold. Det andet er hvidt hold. En kaster en plade op i luften som har en rød og en hvid side. Hvis pladen lander på hvid, skal det røde hold jage det hvide hold ned til deres ende. Hvis de fanger nogle, skal de skifte hold og er nu på det røde hold. Hvis pladen lander på hvid, er det modsat. 

Materialer: En plade der har en rød og en hvid side.

 

Alternativ: Rotter og ræve

Legen leges næsten som pas på farven. Et hold er rotterne et andet ræve. Holdene skal dog sidde ned med ryggen til hinanden. Der er en der råber henholdsvis rottet eller ræve. Råbes der ræve. Jagter rotterne rævene og omvendt.

Materialer: Ingen

 

Alternativ: Terningtagfat

Legen leges på en bane med en midterlinje og to baglinjer 10 meter fra hver side af midterlinjen. Deltagerne deler sig i to hold. Holdene står på to rækker med front mod hinanden på hver side af midterlinjen. Den ene række er lige numre, den anden række er ulige numre.

To store Terninger kastes. Viser øjnene på terningerne, når der lagt sammen, et lige tal, må holdet med de lige numre fange de ulige numre og omvendt. Når det hold der skal fanges alle er løbet ned bag deres baglinje inden de bliver fanget starter legen på ny. Dem, der bliver fanget inden de når i sikkerhed bag deres baglinje, skifter hold. Når alle er på samme hold, slutter legen.
Materialer: En bane med en midterlinje og to baglinjer. to terninger

Deltagerantal:

8 til 50

Materialer:

En plade, hvor siderne har forskellige farver.

Sted:

Ude. Afgræns et passende bane.

Download:

-