Finsk rundbold

Finsk rundbold

En variation af rundbold.

 

 

Banen der spilles på, ligner banen til almindelig rundbold. Banen er en firkant, hvor hvert hjørne er en base, som er markeret med en kegle. på midten af en af banens sider er opgiverens plads. opgiverens plads er ligeledes markeret med en kegle. Banens størrelse kan afhænge af deltagerantallet og af deltagernes alder.

Deltagerne inddeles i 2 hold. Det ene hold starter som indehold og det andet som udehold, som i almindelig rundbold.
Når en spiller har skudt bolden ud på banen, løber han rundt om de fire baser. Når han løber rundt om baserne og ind til opgiveren, hopper han over medspillerne, der står og i kø bag opgiveren, som i mellemtiden har lagt sig ned på en række ved siden af hinanden. 
Man kan spille med at det kun er de personer der løber alle fire baser på en gang der må hoppe over sine medspillere der ligger bag opgiverne for at få ekstra point. De spillere der ikke løber hele vejen rundt i på deres egen skud stiller sig blot bag i køen.

Holdet får et point for hver base en spiller runder og for hver medspiller han hopper over, inden udeholdet har fået bolden tilbage til opgiveren.
Udeholdet skal fange bolden og få den hurtigst muligt ind til opgiveren, men inden den må kastes ind til opgiveren, skal bolden trilles en tunnel, som udeholdet har dannet ved at stille sig op på en række med spredte ben. Den sidste i rækken tager bolden og får den ind til opkasteren.

Holdene kan skifte plads efter en tid, eller antal "døde", som i almindelig rundbold.
Hvis bolden skydes direkte ud over sidelinjen af personen der skyder er vedkommende død.
Hvis personer der løber mellem baserne bliver grebet ud, altså at bolden kommer tilbage til opgiveren mens de løber mellem to baser er de døde.

Deltagerantal:

8 til 40

Materialer:

Et boldtræ. En tennisbold. 5 kegler til at markere hjørner og opgiverpladssen med.

Sted:

Ude.  

Download:

-