Stafet. Stafetlege

Det gyldne skind

Det gyldne skind

Gammel ulve-spejder-leg, hvor to hold skal konkurrere om at tage det gyldne skind.

Deltagerne deles i To hold. Holdene skal stå i to parallelle rækker over for hinanden. Der skal være ca. 15 meter mellem holdene. Det gyldne skind ligges mellem holdene.
Det gælder om at få fat i skindet. En fra hvert hold løber ind efter det. De to, der får lov at løbe i første omgang, er dem, der står yderst til højre på hvert hold.
Hvis det lykkes at få fat i skindet og komme om bag sit eget hold, har man vundet. Modstanderen, som har tabt, skifter hold. Men! hvis man bliver fanget af sin modstander, før skindet er bragt i sikkerhed, har man tabt, og man må selv gå over på det andet hold. Det er alle på det modsatte hold, der må forsøge at fange personen der har det gyldne skind.  Det betyder, at det ikke altid kan betale sig at løbe ud og tage skindet med det samme. Nogle gange er det måske bedre at vente på, at modstanderen tager skindet og så fange ham i stedet.

Når man har løbet sin tur, så stiller man sig bagerst i rækken på det hold man nu er på, og de næste i køen løber ud efter skindet.

Deltagerantal: To hold med 5 - 9 deltagere på.

Materialer: "Det gyldne skind"

Sted: