Temaet Ulveliv

Fuldmånemødet

Fuldmånemødet er en unik tradition hos ulveungerne. Fuldmånemødet kan have flere funktioner. 

Ulveungerne holder ofte flere forskellige fuldmåneceremonier, hvor de får udleveret mærker, får deres ulvenavn, eller der bliver sagt farvel eller goddag til nye og gamle ulveunger. Ideen om fuldmånemødet er selvfølgelig taget fra junglebogen, men mange flokkes ceremonier er vidt forskellige fra handlingen i junglebogen. Mange ulveflokke har gjort disse ceremonier deres egne og det er oftest tit det der virker bedst ude i grupperne.

Det kan være givende at lave en drejebog for, hvordan i vil afvikle jeres fuldmånemøder. Man behøver ikke at være låst fast på at det skal afspejle mowglis oplevelser i junglebogen, selv om det selvfølgeligt er oplagt. Her er 3 eksempler på fuldmånemøder, som kan bruges i forskellige sammenhæng.

"Velkomst af nye ulveunger" Denne ceremoni handler om at få sagt goddag til de ny-oprykkede inden det første fuldmånemøde, hvor de får deres ulvenavn. De ny ulve skal møde Akela og Baloo. Ungerne skal ses an, og får at vide at de først senere får deres rigtige ulvenavn når de har bevist deres værd som ulve.

"Navneceremoni og Navneceremoni v2" Her gælder om at uddelt ulveungerne deres navn som de skal kendes i flokken.

"Uddeling af mærker" Ulvene tager heldigvis mange mærker. her skal de bevise deres mod og vise flokken at de har fortjent deres mærker og duelighedstegn. 

I Junglen ses de ny ulve an før de optages i flokken. Det er omdrejningspunkt for dette fuldmånemøde.  

Deltagerantal: De ny ulve, som endnu ikke er optaget i ulveflokken.

Når de ny ulve optages i flokken, så får de deres ulvenavn.

Deltagerantal: Ulveflokken

Ulveunger er glade for at tage mærker til uniformen. Det at tage mærker bliver mere magisk, hvis det højtideliggøres. Uddel kun mærker hvis en spejder har gjort sig fortjent til mærket. fejr det med en ceremoni!

Deltagerantal: Ulveflokken

Når de ny ulve optages i flokken, så får de deres ulvenavn.

Deltagerantal: Ulveflokken