Temaet Ulveliv

Uddeling af mærker. Fuldmånemødet danner en fin ramme om uddelingen af mærker. Der er ikke noget der udvander spejderarbejdet mere end bare at lange mærker ud. Gør det lidt højtideligt. Vis at man skal gøre sig fortjent at få et mærke. 

Forberedelse op til:

Alle mærker har et tema eller en fantasiramme. Ulven skal selvfølgelig have arbejdet med de mærker, der skal uddeles på et fuldmådemøde.

Fysiske rammer: 

Ulvelokalet pyntes op med lys og lignende for at skabe en højtidelig stemning.

Start på fuldmånemøde:

Ulvene kommer ind i et mørkt ulverum. Kun fuldmånen lyser. Ulvene sætter sig i en rundkreds.

Dialog: Dialog mellem Ulvene, Akela og Baloo

Akela: Ulve i flokken. Tænd jeres lys som i et symbol på i er medlem af flokken.

Ulvene: Ulvene tænder deres lys (I overensstemmelse med sidste fuldmånemøde. Se fuldmånemødet om navneceremonien)

Baloo: Lad os Hyle i kor!

Alle ulvene: Hyler! Alle hyler i kor. Baloo leder ulveungerne i ulvehylet. Baloo dirigerer hylet med hånden for til sidst at skabe ro.

Akela: Hvor har i lært meget siden sidste fuldmåne. I Har: (Akela nævner mærkerne og hvad de har gjort for at fortjene dem) Eks:

I Har Taget Knivbeviset – I har snittet, og vist i kan bruge kniven forsvarligt.

I Har taget Junglemærket – I har været med til mange junglemøder og ulve-ceremonier.

I Har taget stifindermærket – I Har været på løb, og vist i kan finde vej.

Akela Fortsætter: Vis nu hvor meget i ønsker at få disse mærker ved at gennemføre denne udfordring. Akela afslører dette fuldmånemødes udfordring - Det kan være at gå på glas:(Akela afslører bunken af glas og tager evt. et stykke fra bunken, for at bruge det til at skærer et eller andet over, så ulvene kan se det er rigtigt glas)

Se aktiviteten om at gå på glas: Gå på glas​

Baloo: Tag jeres sko og strømper af. (Baloo forklarer hvordan man går på glas uden at skærer sig)

Ulvene bliver kaldt op en, af Akela, for at gå over glasset. Når de er kommet Sikkert over glasset, så får de udleveret deres mærker af Akela. Derefter sætter ulvene sig ned igen og tager deres fodtøj på.

Når alle har taget sko og strømper på igen, så er der saft og kage i ulvelokalet:

Materialer:

Tigerskind, lys, glas til lys, tændstikker/lightere, fuldmånelampen, relevante mærker, glasskår, bakker til glasset – det kan være en gammel bradepande eller to. håndklæder, glas, kage, saft, mærker, evt. sangbøger (til de nye ulve, de har ikke fået deres endnu), masker til Baloo og Akela.

Tip:

Skal i bruge flere fuldmåneceremonier til at uddele mærker, så bør i finde en ny udfordring til hver gang. Det kan ligeledes være en god ide, at ulvene kun kommer til at gå på glas en gang i deres ulvetid. Dvs. at i kun bruger en udfordring, som at gå på glas, en gang i løbet af de to år børnene går til ulv. Således oplever ulvene, at fuldmåneceremonierne altid er nye og spændende. 

Andre Udfordringer:

Ligge på sømbrat som en fakir.

Lave den væltende træstamme, hvor ulven lader sig falde bagover, for at blevet grebet af sin bande eller lande på et par madrasser.

Hoppe over den røde blomst - et lille bål.