Temaet Ild

Sølvpapirsraket

Med en tændstik og et stykke sølvpapir, så kan der laves en lille raket. Stykket af stanniol skal være lidt længere end tændstikken og så bredt at det kan rulles et par gange omkring tændstikken.

Stykket af stanniolen rulles stramt omkring tændstikken. Stanniolen skal dække svovlet på tændstikken, så at det kan klemmes sammen og lukkes forsvarligt over svovlet. Den nederste cm af tændstikken skal ikke rulles ind i stanniolen.

Der laves en ekstra strimmel stanniol på ca. en cm i bredden. Strimlen vikles ligeledes stramt om tændstikken på det sted svovlet sidder på tændstikken. Raketten er nu klar. Der mangler en affyringsrampe. Her kan I lave en i stanniol eller blot prikke et hul i en tændstikæske. Rakellen sættes på skrå i hullet.

For at antænde raketten holdes der en tændt tændstik hen under raketten, det sted svovlet sidder. Svovlet i raketten vil antænde når det bliver varmt nok. Gassen fra svovlet, når det antændes, vil presse sig nedad langs tændstikken mod rampen og derved få raketten til at flyve.

 

Ting der kan overvejes:

Vægten – forbruget af stanniolen.

Krudtladning – Kan der bruges mere svovl.

Rampen – Så raketten får et bedre eller lettere afsæt

Design – Wow-effekt og retningsstabilitet  

Materialer

Tændstikker. Tændstikæsker og Stanniol.

Raketten

Stanniolen rulles stramt omkring raketten. Stanniolen lukkes omhyggeligt ovenover svovlet på tændstikken. 

Rampen

Det nemmeste er at lave et lille hul i tændstikæsken som raketten "står" i. Men I kan også fremstille en selv.