Kartoffelpuslespil

Lav et tredimensionelt puslespil

Deltagerne skal samle et puslespil.
Holdet eller hver deltager får udleveret et æble eller en stor bagekartoffel, som er skåret i forskelligt størrelse stykker. Mellem 5 og 10 stykker pr æble er egnet.
Deltagerne skal nu ved hjælp af tandstikker samle æblet, så det bliver et helt æble igen. Deltagerne kan også lave disse 3d æblepuslespil til hinanden.

Variation: Trylleæble.

En klassiker er at lave et trylleæble! Det er et æble som er skåret efter et bestemt mønster, så det kan deles i to dele. Lad deltagerne følge instruktionen og se om de kan lave deres eget trylleæble:

Fremgangsmåde:

Lav disse seks snit, med en kniv, i et æble. Alle snittene skal "mødes" i æblets midte. Lav de første to snit. drej æblet 45 grader om lodret akse. Snit de sidste 4 snit,´. Æblets to halvdele skal nu kunne skilles ad. 

 

Variation: Vandmelon.

Vil man bruge legen til de lidt større børn, så kan man udhule en vandmelon og lave brikker af skallen. Vandmelonen samles ligeledes med tandstikker.

Materialer: Vandmelon, tandstikker og en kniv.

Variation: Brændeknude.

Tag et stort stykke brænde. Brændestykket skal være knastfrit og gerne af løvtræ. Huk eller sav brændestykket i mindre stykker. "brændestykkerne" indgår nu som brikker i et puslespil, hvor det gælder om at samle "brændestykket" igen. Brug evt et stykke snor til at holde sammen på puslespillet.

Materialer: Et stykke brænde, som er delt i mindre stykker!

Materialer: 

Store kartofler. Knive.

Deltagerantal:

3 til 7 Deltagerne kan evt lave deres eget puslespil.

Sted:

Inde og ude. 

Andre navne for legen:

 Trylleæbler. 3D puslespil