Orientering

Kompasleg med pind!

Kompasleg med pind

Tro på dig selv og find den rigtige retning.

Kompasleg med pind 1

En kompascirkel med hovedretningerne er markeret på jorden. Centrum i cirklen markeres ligeledes. Hver deltager stiller sig inde i cirklen med hver deres pind. Hver deltager skal trække en seddel, hvorpå der er skrevet en hovedretning. Deltagerne må ikke se på sedlen får der er givet et startsignal. På signalet ses der på sedlerne. Børnene løber ud i yderkanten af cirklen i den retning der står på sedlen og pladsr deres pind. Bagefter kontrolleres resultaterne.

Har de sat deres pind i den retning, som stod på deres seddel?

Kompasleg med pind - alternativ 2

Kompasleg med pind - alternativ En kompasscirkel med hovedretningerne er markeret på jorden. Centrum i cirklen markeres ligeledes. Hver deltager stiller sig ude i kanten af i cirklen. I midten står der en med en række pinde hvorpå der på hver er skrevet en hovedretning. personen med pindene som er anbragt på centrum lader dem falde som et sæt mikadopinde, idet de rammer jorden løber hver deltager ind og tager en pind der ses på pindene. Deltagerne løber ud i yderkanten af cirklen i den retning der står på pindene og pladsere deres pind. Bagefter kontrolleres resultaterne.

Materialer: Pinde med hovedretninger, reb til markering af kompas.  

 
Kompasleg med pind - alternativ 3
En kompasscirkel med nordretningen er markeret på jorden. Centrum i cirklen markeres ligeledes. Hver deltager stiller sig ved cirklen med en pind. Hver deltager skal trække en seddel hvorpå der er skrevet en tekst eks. hvor står solen op eller hvor er Stella Polaris. Der må ikke ses på sedlerne inden der gives signal. På et signal ses der på sedlerne. Børnene ligger deres pind fra centrum og i den retning der antydes på sedlen. Bagefter kontrolleres resultaterne.

Materialer: Sedler med tekst hovedretninger. reb til markering af kompas, pinde.

Deltagerantal: 3 - 7

Materialer: Minimum en pind til hver deltager. sedler med hovedretninger.

Sted: Ude, på en græsplæne.