Tillid

Tillidsmode

Deltagerantal: fra 2 til 30 personer.

"Tillidsmolen" er øvelsen hvor deltagernes tillid til deres hold bliver sat på en prøve, når den enkelte skal gå ud ad "tillidsmolen" med bind for øjnene.

For at alle på holdet kan prøve øvelsen starter alle med bind for øjnene, efter at alle har set molen. Deltagerne får at vide at de skal gå frem på stolene, ud til enden af molen, og lade sig falde ned for enden af molen, for derefter at blive grebet af holdet/instruktøren. når de går på molen, må de kun føle sig frem med hjælp af fødderne.

Fremgangsmåde:

Et sted hvor der er ca. 10 meter ledig gulvplads opstilles der 4 stole, som alle har ryglænet til den samme side. Den først deltager bliver hjulpet op på "Molen" og stiller sig i den ene ende af molen. Deltageren bliver nu guidet frem på molen af sit hold eller en instruktør. Deltageren på molen må ikke støttes fysisk. I takt med at deltageren bevæger sig frem af molen, så flyttes stolene fremad så molen forlænges en stol af gangen. stolene flyttes lydløst således at deltageren på molen ikke har nogen fornemmelse af hvornår molen ender. Deltagerens Frygt for at falde ned kan let overskygge tilliden til at der nu også står en stol næste gang…

Når molen ender, hjælpes deltageren forsigtigt ned, så han hun ikke kommer til skade. deltagerne som har gået på molen, må ikke afsløre plottet til de øvrige deltagere som endnu ikke har gået på molen.

Molen kan eventuelt ende ved endevæggen så personen "går ind i vægen" og derved får et en overraskelse ved at der sker noget andet end forventet. Personen forventer jo at skulle hoppe ned af Molen. 

Hvad kan vi uddrage af opgaven med opgaven.
Aktiviteten skal vise hvilke faktorer der skal være tilstede for at man kan have absolut tillid til sine holdmedlemmer i en situation, der ligger udenfor de normale omstændigheder.

Hvad kan deltagerne lære af øvelsen.
Deltagerne lærer at det godt kan lade sig gøre at have tillid til hinanden i uvante situationer, når blot man sørger for at kommunikere med hinanden.

Øvelsen kan evalueres:
Hvorledes gik øvelsen?
Hvad var afgørende for at få succes?
Hvordan skabte I tillid til teamet?
Hvilken læring kan I tage med fra opgaven?
Hvordan omsætter i denne læring til konkrete handlinger?

Materialer:
4 stole / skamler
Bind for øjnene til alle deltagere.

Deltagerantal: 3 - 9

Materialer: Stole, bind for øjnene.

Sted: Ude og inde. På en græsplæne, så kan deltagerne ikke høre at stolene flyttes.

Andre navne fra øvelsen: