Hønsegård

+ Så skal der gales, pippes og kykkelikyes men på det rigtige tidspunkt.

Legen minder om zip, zap, spoing men leges med lydene fra en hønsegår og andre fagter. Deltagerne stiller sig i en cirkel. Det er en god ide at der er lidt mellemrum mellem deltagerne.

En starter med at sende et ”gok” rundt i cirklen (man skal naturligvis forestille sig man er en kylling der ”gokker”) sender man et ”gok” rundt i cirklen så holder man samtidigt hånden op foran ansigtet, samler pegefinger og tommeltot og ser gennem hullet, og fører hånden fremad mod den der skal modtage ”gokket.”

Har man lyst til at sende ”gokket” den anden vej rundt i cirklen, eller tilbage til personen ”gokket” kom fra, når man modtager et ”gok” så hopper man så højt op i luften med hænderne over hovedet mens man råber ”kykkeliky,” som en glad kylling. Den person der lige har haft ”gokket” skal nu sende ”gokket” en anden vej rundt i cirklen.

Vil man sende ”gokket” på tværs af cirklen over til en anden deltager, så ”gokker” man to gange efter hinanden, mens man kigger på den deltager der skal modtage ”gokket”. Personen på den anden side af cirklen må nu selv bestemme om han/hun vil sende det den ene eller anden vej rundt i cirklen, eller sende ”gokket” på tværs af cirklen til en tredje person.

Modtager men et ”gok” og gerne vil springe sin sidemand over i cirklen, så han/hun ikke modtager ”gokket” så skal man dreje rundt på et ben mens man råber et langt ”sqaaaaarg” som en høne der bliver forskrækket.

Er der en der laver fejl i fagterne, så gør de andre deltagere opmærksom på dette, ved at pege på personen og sige ”pip, pip, pip, pip…. Personen der lavede fejlen skal nu løbe en tur rundt om hønsegården/cirklen mens vedkommende basker med armene og ”pludre” ”Pludr, Pludr, Pludr…….” Som en høne. De andre i cirklen fortsætter legen.

Tempoet på legen øges gradvist. Hvis der er nogle der nøler og ikke får sendt ”gokket” videre i cirklen hurtigt nok, så ”Pippes” de ud af de andre og får en tur omkring hønsegården/cirklen.

Hvis deltagerne bliver rigtigt dygtige, så kan der sendes flere ”gok” rundt i cirklen på samme tid.

Der kan sagtens lave flere/andre fagter til legen.

 

God fornøjelse

Materialer: 

Ingen.

Deltagerantal:

7 - 20

Sted:

Ude og inde

Andre navne for legen:

[Kykkeliky]